Presentació del llibre "Construint la ciutat democràtica: el moviment veïnal durant el tardofranquisme i la Transició"
L'obra recull el treball, del mateix nom, presentat pel Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEFID-UAB) durant la jornada "El moviment veïnal a Catalunya durant la Transició: la seva història, la seva memòria", que va tenir lloc el passat 9 d'abril a l'Espai Memorial Democràtic. L'acte de presentació serà el 16 de desembre.
La jornada El moviment veïnal a Catalunya durant la transició: la seva història, la seva memòria, celebrada el passat mes d'abril, va servir per presentar dos estudis sobre el moviment veïnal durant els darrers anys del franquisme i la transició democràtica. Un d'ells es titulava Construint la ciutat democràtica: el moviment veïnal durant el tardofranquisme i la transició (1964-1980), que ara dóna nom a un llibre que difón els resultats d'aquest treball, promogut per la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) amb el suport del Memorial Democràtic, i dut a terme per investigadors del Centre d'Estudis Sobre l'Època Franquista i Democràtica (CEFID-UAB).
L'estudi, coordinat per Carme Molinero i Pere Ysàs, reconstrueix i analitza la trajectòria del moviment obrer des dels seus orígens fins a la darreria dels anys 60. Consta de tres parts: el sorgiment i els primers anys de la trajectòria del moviment veïnal, la segona meitat dels anys setanta i la transformació social anticapitalista que, tot i no materialitzar-se, va formar part de projectes, mobilitzacions i de la mateixa identitat del moviment.
L'acte de presentació, organitzat pel CEFID-UAB i el Memorial Democràtic, amb la col·laboració de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), comptarà amb la presència de Pere Ysàs, director del CEFID-UAB; Ricard Martínez, investigador del mateix centre, i Bonaventura Bassegoda, vicerector de Transferència Social i Cultural de la UAB.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada