31 de gener 2006

STOP BOLKESTEIN



MOCIÓ PER A LA RETIRADA DE LA DIRECTIVA RELATIVA AL MERCAT INTERIOR DE SERVEIS (DIRECTIVA BOLKESTEIN) QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’ICV-EUiA-EPM GENER DE 2006

MOCIO VOTADA A FAVOR PEL GRUP MUNICIPAL D'ICV-EUiA, EN CONTRA PEL PSC (QUE VA PRESENTAR UNA DIFERENT) I EL PP, I L'ABSTENCIO DE CiU

Davant la proposta de directiva del Parlament Europeu i del Consell relativa al mercat interior de serveis, coneguda com a Directiva Bolkestein.

Des del convenciment que cal avançar en la creació d’un mercat interior de serveis per tal d’afavorir el creixement econòmic, la creació d’ocupació i la cohesió social a Europa, d’acord amb els objectius definits a Lisboa 2000.

Atès que cal treballar a favor d’un procés d’harmonització del dret aplicable als serveis, tenint en compte les particularitats de cada sector i del seu impacte.

Atès que els serveis públics o d’interès general han de quedar exclosos de l’àmbit d’aplicació de la proposta de la directiva i que és necessària l’adopció d’una directiva-marc, o una llei europea com s’invita en l’article III-122 del Tractat pel que s’estableix una Constitució pera Europa.

Atès que per raons d’interès general, cap directiva que tingui per objecte desenvolupar el mercat interior, pot aplicar-se a les professions jurídiques reglamentades, als serveis culturals i de l’audiovisual, als serveis sanitaris, als transports, a l’educació i al serveis socials.

Atès que cal garantir la qualificació, la qualitat dels serveis i protegir els drets dels consumidors.

Atès que la directiva fa ús del principi d’origen i atenent a les diferents legislacions dels països que conformen la U.E., i que aquest fet comporta un risc evident de dumping social i jurídic que afavoriria la competència deslleial i la baixa qualitat dels serveis oferts.

Atès el reconeixement de les qualificacions professionals, els drets dels treballadors, els drets socials i els drets dels consumidors.

Atesa la prioritat dels instruments comunitaris sectorials per sobre de la directiva relativa als serveis.

El Grup Municipal d’ICV-EUiA proposa al Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet l’adopció dels següents acords:

PRIMER: Mostrar el nostre rebuig a l’actual proposta de Directiva sobre el mercat interior de serveis.

SEGON: Instar al Govern de l’estat a defensar la creació d’un mercat comú de serveis que mantingui el model social europeu, i per tant, reconsiderar en profunditat les implicacions del principi de país d’origen.

TERCER: Exigir al Govern de l’estat que garanteixi els serveis públics i d’interès general, reforçant el control de la qualificació professional dels prestataris i de la qualitat dels serveis oferts, i per tant, d’aquesta manera protegir els drets socials i els drets dels consumidors.

QUART: Traslladar aquest acord al President del Govern de l’estat i als Grups Parlamentaris del Congrés i del Senat.

Santa Coloma de Gramenet, gener de 2006

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada