05 de juny 2008

ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA



Concentració unitària contra la Directiva sobre Ìmmigració de la UE, la "Directiva de la Vergonya"


Hora
19.00
Lloc
Davant de la delegació del Parlament Europeu a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90)
Descripció
dijous, 5 de juny,
s´ha convocat una concentració unitària amb el lema "Aturem la Directiva de la Vergonya. Tanquem els Centres d´Internament d´immigrants".
Serà a les 19.00 hores davant de la delegació del Parlament Europeu de Barcelona. Convoquen diverses entitats en favor dels drets humans.
ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYATANQUEM ELS CENTRES D’INTERNAMENT PER A PERSONES ESTRANGERES!
La Directiva de la Vergonya , sobre el retorn de persones immigrades provoca un greu i lamentable retrocés dels Drets Humans a Europa, alhora que aquesta s’erigeix com a defensora i representant de les llibertats i els drets. Els centres d’internament (CIES) són una vergonya en un estat democràtic i de dret perquè priven de llibertat a persones que no han comés cap delicte, tan sols han emigrat sense documentació.
I també ho són perquè al seu interior es vulneren sistemàticament els drets dels interns sotmesos a un règim arbitrari, molt més dur que el penitenciari, sumant en molts casos a aquesta realitat unes pèssimes condicions de salubritat. El govern espanyol i la UE no només no es plantegen resoldre aquesta situació contrària als principis democràtics sinó que l’empitjoren amb una directiva que contempla mesures com: l’ampliació a 18 mesos del plaç d’internament en centres que han estat reiteradament denunciats; la disminució de les garanties jurídiques dels interns; la previsió de l’ingrés de menors als centres; la possibilitat que davant la falta de CIES aquestes persones puguin ser ingressades a presons; i la prohibició pels expulsats de tornar a la UE en un període de cinc anys.
De fet, el Govern espanyol s’ha posat al capdavant d’aquesta línia al preveure, independentment de l’aprovació de la directiva, augmentar l’internament com a mínim més de 60 dies allargant l’actual període de 40 dies. Aquesta directiva és un instrument més, que té com a objectiu reforçar la idea de l’Europa fortalesa i construir una política comuna de persecució i d’expulsió de les persones immigrades en situació irregular, reduint les seves garanties legals i els seus drets. Una restricció de drets que no només agreuja la seva situació de ciutadans de segona categoria sinó que atempta directament contra la dignitat humana.
L’existència dels CIES i l’aprovació de la directiva té unes víctimes concretes: les persones immigrades indocumentades, però ens afecta a tots i totes, independentment de l’origen i situació administrativa, perquè un retrocés en el compliment dels Drets Humans limita en conseqüència la qualitat democràtica de les societats europees.
Demanem als partits polítics, administracions i institucions que aturin la directiva, alhora que fem una crida al teixit associatiu i a la ciutadania perquè es posicionin en contra d’aquestes mesures. I és que un cop més en nom del control de la immigració es torna a legitimar la vulneració dels drets humans. Davant d’aquesta trista, injusta i inacceptable realitat, avui tornem a dir:
ATUREM LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA,
TANQUEM ELS CENTRES d’INTERNAMENT
CAP PERSONA ÉS IL•LEGAL!
ELS CIUTADANS I CIUTADANES DE CATALUNYA EXIGIM QUE ES RESPECTIN ELS DRETS HUMANS!!
Entitats impulsores:
Attac-CatalunyaAsociación de Uruguayos en CatalunyaAsociación Socio-cultural Ibn BatutaAssociació LIMESAssociació Papers i Drets per a tothomCCOO CatalunyaCol•lectiu Cornellà sense fronteresComissió catalana d’ajuda al refugiatConsell Nacional de la Joventut de Catalunya Desobeint fronteresFedelatinaFundació Nous HoritzonsFundació Pere ArdiacaGRAMCObservatori DescObservatori del Sistema Penal i dels Drets HumansSOS Racisme-CatalunyaDonen suport:Associació de Treballadors Pakistanesos Associació d'Estudiants Progressistes Nuevos Colectivos Comunitat Palestina de CatalunyaCasal Argentí a Catalunya ATIMCAJoventut Comunista de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada