27 de setembre 2011

GRUP MUNICIPAL ICV-EUiA SANTA COLOMA. INTERVENCIÓ MOCIÓ SOUS DE L'AJUNTAMENTGRUP MUNICIPAL ICV-EUiA SANTA COLOMA. INTERVENCIÓ MOCIÓ SOUS DE L'AJUNTAMENT
 
Podem compartir el fet que seria bo i necessari un barem estatal o d'àmbit català que fixés els sous dels càrrecs electes i els càrrecs de confiança, evitant així que fora cada municipi qui ho hagués de determinar. Uns criteris objectius en funció de la població, dels recursos dels municipis i de les responsabilitats a desenvolupar. No havent aquest barem, hi ha les indicacions de la Federació de municipis d'Espanya i la Federació de Municipis de Catalunya i l'ajuntament de Santa Coloma està clarament per sota.
Dues apreciacions importants:
• Primera: els sous que perceben els càrrecs polítics són inferiors als de fa 4 anys. És així. Dos anys de congelació salarial i un tercer de disminució del sou per sobre del decret que així ho regulava.
• La segona: constatar una realitat al llarg dels anys en aquesta corporació. Alguns regidors i regidores, cobraven, cobren o cobraran menys de regidor que en el seu lloc de treball.
El fet que els regidors tinguin sous es una reivindicació històrica de l'esquerra, perquè no només poguessin dedicar-se la gent amb diners. El sou d'un electe ha de permetre dedicació i independència. Un regidor té una feina, una dedicació i una responsabilitat legal i fins i tot penal sobre les seves actuacions i decisions.
Posar de forma reiterada el dit a la nafra de la política, es fer antipolítica i populisme, que ja li va be a l'extrema dreta. Hi ha d'altres sectors que si tenen veritables privilegis, ICV-EUiA ha fet mocions per denunciar aquest fet, banquers, monarquia i noblesa, especuladors... tot i que són més poderosos i disposen de més privilegis, de vegades ens hem quedat sols en aquesta lluita, suposem que no dona tants vots com assenyalar al regidor del teu poble.
Està clar que per qui està a l'atur o té un sou molt baix el sous dels regidors i regidores o determinades pensions poden ser elevats, però també si comparem amb empreses privades de l'entorn podríem veure com estan per sota de moltes remuneracions. El que hem de fer és seguir treballant per aconseguir sous dignes per a tothom, no equipara els sous als més baixos.
Fer política municipal actualment, amb els recursos que es tenen i les necessitats no és un privilegi, és un compromís amb la nostra ciutat, amb els nostres veïns i amb la nostra societat. És per això, que tot i compartir la necessitat d'un varem objectiu que reguli el sou dels regidors i càrrecs de confiança de tota Espanya, no compartim la resta del text i propostes d'aquesta moció i és per això que votarem en contra.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada