19 d’abril 2012


 "Un 14 d'abril per a recuperar valors republicans i defensar drets i llibertats"


Centenars de persones han omplert aquest migdia la plaça Catalunya en defensa dels drets i les llibertats civils i per denunciar la repressió desencadenada a partir de la manifestació del 29-M, que ha portat a la presó els joves estudiants de Física Isma i Dani, la llibertat dels quals han reclamat els concentrats convocats per la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB).

La concentració ha comptat amb una àmplia representació d'EUiA i Alternativa Jove, amb el coordinador general, Jordi Miralles, la diputada Mercè Civit i el diputat Joan Josep Nuet i la coordinadora d'AJ, Lorena Vicioso, al capdavant. Miralles ha compartit una estona amb la família de l'Isma a qui ha donat tot el seu suport des de la detenció.

Durant l'acte han pres la paraula l'ex fiscal Carlos Jiménez Villarejo, Celestino Sánchez en nom del col·lectiu 'iaioflauta', i l'activista per la pau Gabriela Serra, entre d'altres. El manifest de la FAVB, subscrit per múltiples organitzacions polítiques i socials, l'ha llegit l'actriu Carme Sansa i la clausura ha comptat amb l'actuació del cantautor de Xàtiva Feliu Ventura.

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha reivindicat avui “els valors que van definir la República”, just quan es compleixen 81 anys de la proclamació de “la Primera República a Catalunya i de la Segona República a Espanya“, ha recordat. Així, per Miralles defensar i promoure “la justícia social, la igualtat, la laïcitat, la defensa dels drets nacionals, de la cultura, de l’accés a l’educació i la salut públiques” té plena vigència en uns temps en què “es volen arrabassar drets i llibertats que tant han costat de conquerir”.

En aquest sentit, el dirigent d’esquerres s’ha referit al moment de lluita al nostre país en defensa dels serveis públics i contra les retallades socials impulsades pel Govern de CiU, i també contra la reforma laboral del Govern del PP que ha comptat amb el suport de la dreta catalana. Miralles ha remarcat que la vaga general del 29-M convocada pels sindicats “contra la injusta contrareforma laboral” va ser “un èxit que s’ha volgut tapar des del poder i certs grups de comunicació amb els aldarulls de la manifestació de Barcelona”. El dirigent d’EUiA ha denunciat la criminalització que s’està fent dels moviments socials i en concret dels dos estudiants de a facultat de Física de la UB, Isma i Dani, detinguts el 29-M per haver participat en el piquet del matí a la Zona Universitària i en presó preventiva des de fa 15 dies.

En aquest dia previ al 14 d’abril, Miralles ha encoratjant a la ciutadania a participar als actes festius i reivindicatius pro republicans que se celebren aquest dies, així com a continuar mobilitzant-se en defensa dels seus drets: “Com ho estem fent avui en aquesta concentració en defensa dels drets i les llibertats civils, que PP i CiU també pretenen retallar en aquests temps durs de crisi i de resposta social.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada