17 de juliol 2007

SUPORT A LA LLUITA DEL POBLE SAHARAUI




El dissabte 14 de Juliol la delegació a Santa Coloma de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí va organitzar un sopar amb els infants que hi són de colònies. La festa sopar va tenir lloc al pati de l'escola Les Palmeres . El sopar va estar amenitzat per la cantant sahrauí Mariem Hassan, la veu més representativa de la música del Sàhara Occidental, que visita per primer cop la ciutat de Santa Coloma de Gramenet




Unes 5000 persones van assistir el diumenge 15 de Juliol a la manifestació que cada any convoca el Front Polisari per a reivindicar la llibertat del poble saharauí i una solució política al conflicte del Sahara OccidentalCom cada any, el Front Polisari ha convocat avui una manifestació a Barcelona en el marc de les "Vacances en pau", que enguany ha acollit uns 700 infants saharauís que fins al final del mes d'agost conviuran amb famílies catalanes. A més dels infants saharauís i de les famílies per qui són acollits, a la manifestació hi han assistit representants polítics de tot l'arc parlamentari català que al final de la manifestació han pogut dir unes paraules.




Mercè Civit ha destacat que ja fa "30 anys que el poble saharauí resisteix però això té uns límits" i ha fet incís en què "la comunitat internacional no pot ignorar la situació del poble saharauí i ha d'intervenir per tal de fer possible que el poble saharauí exerceixi el seu dret d'autodeterminació". Per a Civit, el poble saharauí té "dret a tenir un espai propi en els territoris arrabassats pel Marroc".




En les paraules de Civit també hi ha hagut una menció especial a les dones saharauís que van ser les que "van mantenir la República durant la guerra" i a Aminatou Haider, l'activista pro drets humans actualment empresonada pel govern marroquí.Finalment, ha mostrat la solidaritat d'EUiA amb el Front Polisari i el poble saharauí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada