13 de gener 2009

EUiA es posa al servei de la Comunitat Palestina a Catalunya i es compromet a sumar adhesions solidàries al món del treball i als ajuntaments




El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, i s´ha reunit avui amb representants de l´organització per conèixer de primera mà la situació que viu la població de GazaMiralles comparteix que el Govern català no validi la darrera proposta de finançament de Solbes, perquè “no recull alguns elements estatutaris”, i demana responsabilitat a totes les forces polítiques, en al.lusió a CiU
El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, s´ha reunit avui a la seu de la formació amb la presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya, Salam Almaslamani, i el secretari i portaveu de l´organització, Àlex Hinno.

L´objectiu de la trobada ha estat conèixer directament quina és la situació que es viu a la franja de Gaza, on la població palestina està sent bombardejada per l´exèrcit israelià. El dirigent d´EUiA ha recordat que la setmana passada va fer arribar una carta al vicepresident de la Generalitat, Josep Lluis Carod-Rovira, demanant congelar els acords de cooperació oberts amb l´estat d´Israel.

Miralles ha afirmat que “ara aquesta petició no només és d´EUiA, sinó del conjunt d´entitats i associacions que donen suport a les mobilitzacions del poble palestí”, com es va constatar a la important manifestació celebrada dissabte a Barcelona.Miralles ha dit que s´ha de passar de les paraules a les accions, per això la seva formació es posa “a la disposició de la Comunitat Palestina a Catalunya des del punt de vista polític, social i institucional”.

Així, el compromís d´EUiA passa per fer extensió territorial i sectorial del seu suport al poble palestí, sobretot en els centres de treball, per aconseguir adhesions de comitès d´empresa i seccions sindicals del conjunt de Catalunya. Tanmateix, EUiA seguirà treballant per impulsar mocions als ajuntaments per a què s´aturi la massacre de Gaza.

El coordinador general d´EUiA, que ha recordat que el senador Joan Josep Nuet ha sortit avui de Xipre cap a Gaza, a bord del vaixell d´ajut humanitari del moviment internacional ´Free Gaza´, ha aprofitat per exigir al president Zapatero que el govern espanyol deixi de vendre armes a l´estat d´Israel.Els representants de la Comunitat Palestina, per la seva banda, han valorat la sintonia i l´esforç solidari d´EUiA, que han qualificat de “llarg recorregut”.Finançament autonòmic

D´altra banda, Miralles ha fet una valoració molt positiva, en nom d´EUiA, de la contraproposta de finançament autonòmic que el Govern de la Generalitat ja ha lliurat a l´executiu espanyol. Segons el coordinador general d´EUiA, el document redactat per la Generalitat valora els avenços i subratlla les mancances de la proposta del ministre d´economia, Pedro Solbes. Miralles ha destacat que com la proposta de Solbes no recull alguns elements estatutaris, el Govern de Catalunya no pot validar-la.

El diputat ha afirmat que CiU hauria de recolzar el document presentat per la Generalitat ja que “la proposta del Govern català fa forta a Catalunya i és un avenç respecte el que no es pot acceptar”. En aquest sentit, Miralles ha indicat que “cal responsabilitat per part de les forces polítiques catalanes”. Pel que fa a la reunió dels socis de Govern per actualitzar el Pacte d´Entesa, Miralles ha dit que aquesta anirà paral•lela a l´acord de finançament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada