20 de gener 2010

Cicle de Músiques Crítiques-EXPRESSIÓ DIRECTA

Els Surfing Sirles inauguren la segona edició del cicle EXPRESSIÓ DIRECTA


El grup de punk i rock'n'rol més gamberro de l'escena alternativa dóna el tret de sortida al cicle de concerts del setmanari DIRECTA i la Farinera del Clot


Sis nits temàtiques, dotze grups i vuit punxadiscos participen d'una iniciativa que vol situar la cultura com a eix prioritari dels moviments socials


El proper 22 de gener arrenca la segona edició d'EXPRESSIÓ DIRECTA, el cicle de músiques crítiques que organitzen el setmanari DIRECTA i el centre cultural La Farinera del Clot. El tret de sortida serà una festa de presentació protagontizada pel grup de punk i rock'n'rol de Vallcarca Els Surfing Sirles (Farinera del Clot, 22h). La segona edició del cicle s'allargarà fins al 30 d'abril i programarà sis nits temàtiques amb dotze grups participants i vuit punxadiscos.


L'EXPRESSIÓ DIRECTA 2010 segueix fonamentant-se en els punts de partida i reptes que el col·lectiu impulsor del cicle va establir per la priemra edició: A destacar, el fet d'haver desenvolupat un cicle de bona música alternativa que ha vinculat la cultura com una peça necessària en el trencaclosques de la transformació social. Amb els principis que la música alternativa és bona música, que la cultura ha de ser un eix prioritari dels moviments socials, que l'economia social ha de ser la base pel finançament de les alternatives –per això és especialment rellevant la col·laboració del Coop 57 en l'elaboració d'aquest cicle–, que el català és una llengua totalment vàlida per expressar la crítica social, i que cal promoure les inciatives basades en la cultura lliure.


El cicle comptarà amb una nit temàtica dedicada al pop independent amb un triple concert de Le Petit Ramon, Plouen Catximbes i Ix! (29 de gener), una nit de cançó d'autor i fusió mediterrània que servirà per celebrar el vintè aniversari d'Entrepobles, amb Feliu Ventura i Yacine & Oriental Groove (27 de febrer), una nit de sixtie català amb Angelina i els Moderns i Els Trons (20 de març) i una nit de cultura lliure amb Carrer Present, banda emergida del col·lectiu Compartir Dóna Gustet (26 de març). EXPRESSIÓ DIRECTA es clourà amb un concert per celebrar el quart aniversari del setmanari DIRECTA, protagontizat pel hip-hop, amb els grups In*Digna i la presentació del nou projecte de fusió de rap i jazz-rock d'At Versaris i Asstrio, Per principis elegants.


El cicle EXPRESSIÓ DIRECTA és una iniciativa del setmanari DIRECTA i el Centre Cultural La Farinera del Clot per donar sortida a noves propostes emergents de l'àmbit alternatiu. La primera edició del cicle va celebrar-se el 2009 i va reunir més de 1.500 assistents al llarg de cinc concerts de grups com Els Amics de les Arts, Xazzar, Mazoni, El Belda i el Conjunt Badabadoc o El Nota.


Festa de presentació del cicle EXPRESSIÓ DIRECTA 2010

Els Surfing Sirles + The Neighbours Dj's

22 de gener, 22h (gratuït)

Centre Cultural La Farinera del Clot

(Gran Via, 837)

www.myspace.com/expressiodirecta



--
Manolín
Dissenyador Gràfic - Il·ustrador - Muralista - Pancartista

Per a més informació veure http://dissenys-manolin.blogspot.com (actualització amb regularitat)


--
Blai Lindström Benito
Setmanari Directa
C/Juan Ramon Jimenez 22
08902 Hospitalet de Llobregat
directa@setmanaridirecta.info
www.setmanaridirecta.info
telf. 661 493 117




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada