20 de juliol 2010

NOTA DE PREMSA GM ICV-EUiA: SOS! Salvem la ràdio municipal!

NOTA DE PREMSA: SOS! Salvem la ràdio municipal!
Per primer cop en quasi trenta anys de funcionament de la ràdio municipal, aquesta ha deixat d'emetre. El seu dial, el 107,4 de la FM, l'Ajuntament l'ha cedit a Latin Com i Com Ràdio. Esperem que tal i com deien els mitjans de comunicació que es van fer ressò de la notícia, perquè no ha arribat cap comunicat oficial, aquest sigui un període breu i transitori fins a recuperar la ràdio, la nostra ràdio. Santa Coloma ha perdut un altre servei públic.
Qualsevol poble o ciutat de Catalunya té una ràdio local, nosaltres no. Estem pagant, dels diners de l'Ajuntament una televisió que no funciona. Ara la ràdio ha deixat d'emetre, eliminant així el que podia haver estat un mitjà d'informació local, plural i senyal d'identitat colomenca. Situació que s'agreuja si tenim en compte que la plantilla de Grama Ràdio, nom amb el que emetia la ràdio municipal quan ho feia en conveni amb Radio TeleTaxi, continua sent plantilla municipal.
Quan es va dissoldre la societat municipal Grametres, que s'encarregava dels mitjans de comunicació local, la plantilla de la ràdio va passar a formar part de la plantilla de l'Ajuntament. "Tenim un bon equip de treballadors i treballadores infrautilitzats. Però, pel que sembla, no passa res. Potser és que al nostre Ajuntament li sobren els diners?", diu en Siscu Sanchez , portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUIA. "La ràdio municipal hauria de ser un servei públic per afavorir la participació ciutadana, un servei que retransmetés les sessions del ple municipal perquè la ciutadania que ho volgués s'assabentés del que passa al màxim òrgan de representació democràtica local, on les entitats i associacions ciutadanes tinguessin el seu propi espai, un mitja per millorar la convivència ciutadana", recorda en Siscu Sanchez. Però no és aquesta la voluntat expressada per l'equip de govern socialista de la ciutat.
Ja només queda el full informatiu municipal que és utilitzat de forma partidista pel govern socialista, només publiquen el que els interessa. Un exemple: en la darrera edició s'han oblidat d'informar que ICV-EUiA va demanar en l'últim ple municipal una comissió d'investigació sobre el cas Pretòria, tal i com es fa en altres municipis davant de casos similars. Potser no ho han volgut posar perquè el Partit Socialista amb majoria absoluta va votar en contra i, per tant, no es farà.
Les ràdios locals fan ciutat però això no sembla ser quelcom que preocupi al govern de majoria absoluta socialista de Santa Coloma de Gramenet. Aquest Grup Municipal farà una intervenció al proper ple municipal sobre aquest tema perquè això no pot quedar així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada