01 d’agost 2011

Declaració de Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove de Sta. Coloma de Gramenet davant els fets succeïts a Noruega








"Primer vingueren a buscar els comunistes, i jo no vaig parlar perquè no era comunista.


Després vingueren pels socialistes i els sindicalistes, i jo no vaig parlar perquè no era ni una cosa ni l'altra.


Després vingueren pels jueus, i jo no vaig parlar perquè no era jueu.


Després van venir a buscar-me, i llavors ja no quedava ningú que pogués parlar per mi"



Martin Niemoeller.




Des de Joves d'Esquerra Verda i Alternativa Jove de Sta. Coloma de Gramenet, deplorem i lamentem els terribles actes d'agressió i terrorisme duts a terme per un individu de clara tendència ultradretana. Amb aquesta acció, expressem el nostre profund i respectuós còndol a les víctimes de les Joventuts del Partit Laborista a Utoya i als ferits i morts per la bomba d'Oslo, així com als seus familiars.



Valorem que les idees d'odi, violència i xenofòbia utilitzades de forma merament electoralista i instrumental per les formacions i responsables polítics de la dreta i de l'extrema dreta europea, incloent formacions espanyoles citades per Breivik, han tingut un receptor i executor.



Joves d'Esquerra Verda i Alternativa Jove no podem titllar la matança de joves progressistes en un campament de formació política com a "matança indiscriminada", ja que l'agressor tenia prou meditat a qui atacar i quins mètodes fer servir. A més, considerem que la seva inspiració ha sorgit de l'atmosfera enrarida i violenta preconitzada per unes organitzacions polítiques que treuen rèdit d'enfrontar el veí contra el veí i fer de la por motiu d'orgull.



Totes dues organitzacions denunciem que l'onada de xenofòbia i en concret islamofòbia, que s'estén per Europa és fruït de l'ambició irresponsable de les organitzacions i quadres polítics de la dreta i l'extrema dreta, que han atiat el foc sense pensar en les conseqüències.



Donats aquest fets, Joves d'Esquerra Verda i Alternativa Jove entenem que:



Les figures legals d'incitació a la xenofòbia, incitació a la violència i apologia del genocidi no s'apliquen amb suficient rigorositat. La lleï de partits s'ha d'aplicar de forma més equitativa així com el codi deontològic periodístic i s'han de demanar responsabilitats polítiques i socials per declaracions i campanyes que atempten contra la convivència.



Santa Coloma de Gramenet, a 1 d'agost del 2011.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada