24 d’octubre 2011

Celebrem el procés de pau donesxdones


 

DAVANT DEL CESSAMENT DE LES ARMES D'ETA:

UNA OPORTUNITAT PER LA PAU AL PAIS BASC

PER UNA PAU QUE SIGUI LA NOSTRA

 

Aquest mati quan donaven les noticies sobre el comunicat d'ETA amb el cessament definitiu de les armes han posat la cançó "Txoria txori http://www.youtube.com/que tantes vegades hem cantat pensant en la terra basca...Una cançó pot ser també un començament per la pau, un acte d'amor a la terra, quelcom que ens uneix.

 

Dones x Dones en aquest dia d'esperança volem  refermar el nostre compromís per la pau al País Basc i recordar l' espai que simbòlicament vam crear al 2007 amb les dones d'AHOTSAK plantant una olivera a la Plaça Federica Montseny de Barcelona amb una placa que posava

"Aquest arbre ha estat plantat seguint la iniciativa de les dones del País Basc "AHOTSAK" como un espai per buscar la pau a partir del diàleg i del que ens uneix".

 

Elles deien:"Crear un espai de diàleg, de trobada entre diferents, sense exclusions, sense condicions, sense límits. Un lloc on trobar solucions, acords, la pau de les coses i dels interessos. Espais de diàlegs per aconseguir la pau per tancar una pàgina i obrir-ne una altra per al futur en clau de drets i llibertats per a totes i tots".

 

Aquest espai és ara més necessari que mai. S'ha obert una oportunitat nova i definitiva per la pau, però el camí serà llarg i difícil, i volem una vegada més recordar les accions de les dones per la pau  que de manera silenciosa i persistent han fet també  a molts altres països han estat teixint llaços perquè la societat no es trenqui i Euskalerria sigui per fi la terra de totes i tots, des de la no violència, el diàleg, la veritat, la justícia, la reparació.

 

Des de feminisme antimilitarista sabem el que costa obrir una pàgina pel futur, per les víctimes de totes les bandes... però la societat civil, el moviment per la Pau i moltes persones ja tenen un camí recorregut, que han mostrat amb projectes, pel·lícules, declaracions on la base és el que ens uneix i no l'odi ni la venjança sinó un futur digne per totes i tots, on sigui reconegut i reparat el dolor de totes les víctimes d'aquest conflicte tan llarg.

 

Caldrà molta generositat, molts esforços per bastir una societat sense rancor, però avui és el començament d'una etapa que no té marxa enrere.

 

Des de Catalunya, des del feminisme cridem a tota la societat a comprometre's en aquest procés de pau, a no utilitzar-lo com a moneda electoral sinó per bastir una pau sense vencedors ni vençuts perquè  la pau i la llibertat arrelin i la violència i els abusos de poder desapareguin per sempre de la política.

 

Barcelona, 21 d'octubre de 2011

 

Dones x Dones  . www.caladona.org / info@caladona.org

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada