07 de novembre 2011

[ATTAC-Acordem] Propostes de lam plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària, demà 8 roda de prensa


LA PLATAFORMA PER UNA FISCALITAT JUSTA, AMBIENTAL I SOLIDÀRIA PRESENTA LES SEVES PROPOSTES DAVANT LES ELECCIONS DEL 20-N

Presentarà demà 8 de novembre en roda de premsa el document 'Ser ric surt molt barat. La fiscalitat per fer una societat més justa'

 


La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària, integrada per 24 entitats i  organitzacions de la societat civil catalana, oferirà demà dimarts, 8 de novembre, una roda de premsa per presentar les seves propostes en fiscalitat de cara a les Eleccions Generals del proper 20-N.

 

La plataforma presentarà el document "Ser ric surt molt barat. La fiscalitat per fer una societat més justa". En ell es desmunten els arguments que ens volen imposar  per portar a terme polítiques de retallades i polítiques fiscals que només beneficien els qui més tenen. El que cal és un sistema fiscal just i equitatiu que faci una funció redistributiva i que faci aflorar els recursos que tot i ser necessaris i existir, no s'estan recaptant:

 

·         El frau fiscal i l'economia submergida se situen a Espanya entre el 23% i  25% del PIB; a Catalunya aquesta taxa se situaria en un 22,3%.

·         L'IRPF suposava el 2007 un 38% de la recaptació total, mentre que el 2010 va suposar un 44%. Aquest impost es basa en un 97% en les retencions del treball, mentre que les de capital només suposen un 3% del total.

·         Els impostos indirectes com l'IVA també representen cada cop més part de la recaptació, passant del 39% al 45% en aquest mateix període. En canvi, la recaptació de l'Impost de Societats ha caigut en tres anys del 23% a l'11%.

.            Les transaccions internacionals, les més importants, no tenen fiscalitat i els paradisos fiscals serveixen per acabar amb la fiscalitat dels més rics.

 

A la roda de premsa, que tindrà lloc a les 11.30 hores al Pati Llimona de Barcelona, intervindran:

 

·         Òscar Mateos, portaveu de la plataforma.

·         Miguel Ángel Mayo, Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Economia i Hisenda (GESTHA Catalunya).

·         Laura Pelay, UGT de Catalunya.

·         Ester Boixadera, CCOO de Catalunya.

·         Xavier Caño, ATTAC Acordem.

 

 

 

 

Propostes de la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària – eleccions 20-N

 

DIA: dimarts, 8 de novembre de 2011

HORA: 11.30 hores

LLOC: Pati Llimona (c. del Regomir, 3, Barcelona).

 

 

 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada