13 de novembre 2012

Centella, Nuet i la candidata Lorena Vicioso criden a la vaga general i a votar ICV-EUiA el 25N en un acte a Santa Coloma de Gramenet
El diputat d’IU i el coordinador general d’EUiA han denunciat la hipocresia de PP i PSOE respecte a buscar una solució als desnonaments i destaquen la lluita de la PAH
Dilluns, 12 de novembre de 2012
Imprimir compartir, comunitats virtuals




ICV-EUiA de Santa Coloma de Gramenet ha aplegat aquest vespre a Can Sisteré més d’un centenar d’afiliats i simpatitzants en un acte de campanya presentat pel regidor Xavi Pujols i que ha comptat amb les intervencions del també regidor Ciscu Sánchez, la candidata número 8 de la coalició i coordinadora d’Alternativa Jove, Lorena Vicioso, el diputat d’IU per Sevilla i portaveu del grup de L’Esquerra Plural al Congrés, José Luis Centella, i el coordinador general d’EUiA i també diputat al Congrés, Joan Josep Nuet.
La candidata i futura candidata més jove del Parlament català ha explicat que aquests primers dies de campanya s’ha centrat en contribuir a que la vaga general del 14N sigui un èxit explicant les raons de la convocatòria, que ha titllat de “vaga social”. Lorena Vicioso ha condemnat les polítiques dels governs del PP i CiU i de la troika, aquells que “legislen i imposen les polítiques de retallades en qüestions claus com l’educació, la salut i l’habitatge, en favor de l’1%, dels poderosos, i en contra del 99%”, aquells que “ens condemnen a l’atur i la precarietat i a emigrar a Europa, sobretot als joves”. Per aquest motiu, la candidata ha explicitat que la gent jove sortirà al carrer amb força el 14N, al costat dels treballadors i treballadores i dels sindicats, perquè les empreses tanquin, i també serem amb els piquets socials en els barris”, ha assegurat entre aplaudiments. Avui ella mateixa ha estat amb els activistes de la PAH en la protesta davant de la seu del PP a Barcelona, exigint una reforma en la llei hipotecària, la dació en pagament i el lloguer social.
Arribat el torn del diputat d’IU José Luis Centella, aquest ha volgut referir-se per començar al tema del dia: la reunió entre PP i PSOE per buscar una solució a la xacra social dels desnonaments. El diputat ha dit que els partits “culpables d’aquest drama” per la part política que els hi toca, encara no han arribat a un acord i que la banca, davant la pressió social i mediàtica, se’ls ha avançat prometent que no desnonarà en els casos d’extrema necessitat i ha posat en dubte la intenció dels banquers.
Centella ha senyalat que la situació que pateixen milers de famílies que ja han perdut la seva llar o que estan pendents de ser desnonats es producte de l’estafa que en realitat és aquesta crisi que vivim. “Els que ens han arruïnat ens culpen a la ciutadania de viure per sobre de les nostres possibilitats” ha dit el dirigent d’esquerres sevillà, que ha encoratjat l’audiència a no resignar-se i explicar que hi ha solucions.
El diputat d’IU ha fet també una crida a la vaga general, a passar a l’ofensiva i estar al costat dels sindicats per demostrar al PP que tot i la seva reforma laboral i les seves polítiques antisocials “no ha acabat amb la classe obrera”. Així, Centella ha reclamat una “resposta unitària de classe” i una “rebel·lió social” expressada en aquesta “vaga ciutadana”.
Per acabar, Centella ha recordat que IU representa “l’esquerra federal amb totes les conseqüències, que reconeix la pluralitat dels pobles de l’Estat espanyol” i ha mostrat el seu suport a la candidatura d’ICV-EUiA, demanant el vot el 25N pels roig i verds per “assegurar la representació dels treballadors i treballadores en el Parlament de Catalunya”.
El coordinador general d’EUiA i company de Centella en el grup de L’Esquerra Plural, Joan Josep Nuet, ha afirmat per la seva part que ICV-EUiA serà l’única força política que no tindrà contradiccions el 14N i el 25N: “Serem conseqüents, votarem els nostres, l’esquerra d’aquest país, i serem en els piquets amb els companys dels sindicats, de CCOO, d’UGT, de la CGT, perquè és part de la mateixa lluita i com entenem la política”, ha explicat.
Nuet ha assegurat que hi ha raons laborals i ciutadanes per fer aquesta vaga, que al seu parer va més enllà del conflicte a l’empresa. “Ens hi juguem molt”, ha dit, en primer lloc perquè ens han imposat una reforma laboral, “la pitjor de la història d’aquest país”, al servei de l’acomiadament lliure, que ha disparat els EROs, ha abaratit l’acomiadament i vol carregar-se la negociació col·lectiva. “La gran medalla de Rajoy i la ministra Báñez” que CiU els va ajudar a guanyar amb el seu suport en el Congrés.
Davant d’aquesta agressió, Nuet ha recordat que “quan estem organitzats som imparables” i ha posat d’exemple la solidaritat d’un grup de treballadors de Telefónica que estan en vaga de fam per la readmissió d’un company acomiadat per les seves baixes per malatia, quan la companyia ha obtingut 11.000 milions d’euros de beneficis. “Estem amb Marcos i els seus companys i presentarem preguntes sobre aquest cas al Govern”, ha dit el diputat.
Nuet també ha culpat, a més dels bancs que executen, a PP, PSOE i CiU d’una llei hipotecària  que ha portat als actuals 400.000 desnonaments de famílies que ja no poden pagar les hipoteques. “I ara tenen pressa alguns líders del PP i el PSOE per sortir als mitjans dient que ja ho estan arreglant”, ha ironitzat. El coordinador general d’EUiA ha posat en valor a “la gent organitzada des de fa 4 anys en plataformes de suport als afectats que han lluitat i han aturat desnonaments”.
Finalment, Nuet ha entrat en el tema central de la campanya a Catalunya, el dret a decidir, que ha atribuït al poble català no pas a CiU i el seu candidat, Artur Mas. “La seva és una Catalunya arruïnada, retallada i rescatada”, ha clamat el dirigent d’esquerres, qui ha deixat clar que ICV-EUiA “som la gent que sempre hem cregut en els pobles, i no pas Rajoy ni Mas, que parlen la llengua del diner”. Nuet ha augurat per acabar: “és possible que algun dia tinguem una república federal i la monarquia desaparegui”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada