17 de maig 2013

Cap feina sense conveni! Es volen carregar la negociació col•lectiva!

El 23 de maig, jornada de lluita


Cap feina sense conveni!

Es volen carregar la negociació col•lectiva!

D’acord amb la reforma laboral dictada pel govern del PP amb el suport de CiU i d’acord amb els objectius de la patronal , i el proper 7 de juliol uns 800.000 treballadors es poden quedar sense conveni col•lectiu d'aplicació, molts més a final d'any i la resta, d’aquí a un any. Aquest és l'impacte de l'anomenada ultraactivitat. A final d’any pot desaparèixer el 50% del convenis negociats a Catalunya.

No es pot permetre la derogació de la negociació col•lectiva com volen les patronals. Els convenis col•lectius són l’instrument amb el que s treballadors i treballadores han aconseguit les millores de condicions de treball més importants en els darrers 30 anys.

No es pot permetre la desaparició dels convenis col•lectius i, per tant, davant el bloqueig de la patronal, cal fer totes les mobilitzacions necessàries per aconseguir mantenir els convenis col•lectius com a instruments clau de les relacions laborals a Catalunya.

La pèrdua dels convenis per la clàusula d'ultraactivitat afecta a tothom. Suposarà que decaiguin tots els drets aconseguits de tots els convenis que no es renovin; qui tingui un conveni d’àmbit superior, en passarà a tenir un amb condicions pitjors, i per a qui no en tingui, la referència serà l’Estatut dels Treballadors i el salari mínim interprofessional, 645 €. Per això, s’ha de lluitar perquè cap treballador/a es quedi sense conveni.

La ultraactivitat provocarà l’acomiadament de milers de persones amb més antiguitat, ja que les empreses contractaran, sigui amb qualificació o sense, amb salari mínim de 645 € com a referència, i amb jornades laborals més extenses que les de fins ara.

Un país que vol ser competitiu i productiu no pot crear un mercat de treball sense lleis, on les dobles i triples escales salarials i la competència deslleial entre les empreses siguin el principi rector de la legislació laboral.

La columna vertebral del marc català de relacions laborals són els convenis col•lectius catalans, una reivindicació permanent del sindicalisme, i ara les patronals volen carregar-se-la. Defensar el país és defensar el benestar i el progrés de les persones; són els convenis catalans allò que ha aportat a Catalunya més progrés laboral, social i econòmic. A Catalunya el 40% dels convenis col•lectius tenen un salari mínim de 1.000 € mentre que a l’Estat només el tenen el 20% dels convenis.

La Mesa Cívica en Defensa dels Serveis Públics de Santa Coloma de Gramenet dóna suport a la convocatòria dels sindicats CCOO i UGT, que criden a la mobilització el proper 23 de maig: una jornada de lluita de tots els treballadors amb convenis que la patronal vol eliminar. Però la mobilització ha de ser de caràcter de general, de tothom. Si no es defensen ara el convenis bloquejats, acabaran desapareixent-ne tots. La lluita és molt clara:

CAP FEINA SENSE CONVENI!

ES VOLEN CARREGAR LA NEGOCIACIÓ COL•LECTIVA!                   23 de maig a les 17:30 Metro Sta. Coloma per anar tots junts a la manifestació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada