03 de febrer 2006

INFORMACIO SOBRE CAN ZAM DE LA PLATAFORMA I SIS HORES PER CAN ZAM 19 DE FEBRER


El passat setembre o octubre, en la campanya de recollida de firmes feta per la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina, el Riu i Can Zam, vas firmar perquè Can Zam fos un gran parc urbà, verd i frondós. Ara volem informar-te que això encara no ho hem aconseguit, però sembla que anem per bon camí. L’Ajuntament ja ha dit que no es faran pisos al parc i que els jardins Moragues es mantindran íntegrament. Aquestes noves propostes ens omplen de satisfacció i esperança. Estem convençuts que tots hi hem contribuït, tu també amb la teva firma.

No obstant això, la Plataforma mantenim encara discrepàncies amb la proposta dels Serveis Territorials de l’Ajuntament. Volem més zona verda de la prevista i, per això, proposem que els equipaments esportius projectats es concentrin al costat de l’avinguda Pallaresa. També reclamem més frondositat i qualitat al parc de la que té la zona feta fins ara. A més, demanem a l’Ajuntament que obri un procés participatiu per decidir com ha de ser el futur parc i que puguem gaudir-ne el més aviat possible.

Per donar una última empenta i aconseguir aquest vell somni col·lectiu de tenir un “parc de la Ciutadella” a la ciutat, el diumenge, 19 de febrer, de 12 a 18 h, celebrarem a la zona actual de Can Zam les Sis hores per Can Zam, amb actuacions per a infants i grans, música, un itinerari de natura... i al migdia una calçotada popular. A més, estem fent una campanya per enviar a l’alcalde com més postals reivindicatives millor.

Plataforma


PD: Per a qualsevol idea, proposta o col·laboració, o si vols venir el diumenge, 19 de febrer, a la calçotada popular, passa’t per l’Ateneu Popular Julia Romera (C/ Santa Rosa, 18, barri del Riu Nord). Ens reunim cada dijous, a les 20 h. També pots escriure’ns a: canzam@ara-santacoloma.com



NOTA IMPORTANT: Estàvem a punt d’enviar aquesta carta, quan algunes persones que hem firmat com tu per un parc a Can Zam, hem rebut una carta de l’alcalde on tracta la Plataforma de mentidera. En primer lloc, cal aclarir per què has rebut aquesta carta igual que en altres recollides de firmes, nosaltres demanàvem l’adreça per donar serietat a la campanya, no fos cas que diguessin que les firmes no tenien valor, amb l’excusa que ens podíem haver inventat els noms, però mai ens vam imaginar que, després d’entregar a l’alcalde els fulls de signatures, aquest s’atreviria a utilitzar les dades particulars per als seus propis fins. Està vist que hem pecat d’ingenus i et demanem disculpes.
Ens falta espai per desmuntar el cúmul d’inexactituds i falsedats de la seva carta. Les pors pel futur de Can Zam que expressàvem en el text de recollida de firmes no ens les vam inventar; venien de llegir l’últim fullet del partit socialista, anomenat La Rosa i dedicat a Can Zam, o de plànols fets des de l’Ajuntament, així com en la proposta de la Comissió d’experts avalada pel propi Alcalde, en tots ells s’escapçavan els Jardins Moragues i es feien habitatges. Fins i tot encara en el Consell de Ciutat del 16 de novembre, la representant socialista va dir que, si fos per ells, farien pisos dins el parc. O sigui, ara que no ens enganyin: si últimament els Serveis Territorials de l’Ajuntament han millorat la seva proposta sobre Can Zam és gràcies a les diverses mobilitzacions fetes per la Plataforma i, entre elles, la recollida de firmes.
Finalment, demanem a l’alcalde i al grup socialista que la pròxima vegada que vulguin enviar una carta opinant sobre un tema ciutadà se la paguin ells i l’enviïn a aquelles persones que voluntàriament els hagin donat l’adreça. Si no, estaran utilitzant indegudament unes dades i uns recursos que no són seus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada