03 de febrer 2006

SANTA COLOMA CANVIARÀ 143 PLAQUES FRANQUISTES DE PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL

Una placa amb l’escut falangista, el jou i les fletxes, i el nom del Ministerio de Vivienda identifica, arreu de l’Estat espanyol, els blocs de pisos de protecció oficial que es van fer durant la dictadura de Franco. Amb els anys, s’han extret algunes d’aquestes plaques, però encara queden molts edificis marcats amb l’empremta del règim
L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) s’ha adherit a la campanya que ha impulsat Adigsa per substituir la simbologia franquista en els habitatges de protecció oficial i canviarà 143 plaques de la ciutat, subvencionant el canvi d’aquestes plaques franquistes per unes de noves on aparegués només l’anagrama HPO (Habitatge de Protecció Oficial) i el lema “Aquests habitatges van ser construïts en règim de protecció oficial”.
Al Barcelonès, la iniciativa d’aquesta empresa pública, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha comptat també amb el suport de Badalona i l’Hospitalet de Llobregat, que han aprovat en plens municipals substituir les antigues plaques. A tot Catalunya, s’hi han adherit un total de 53 ajuntaments.
Acord parlamentari de 2004
El Parlament de Catalunya va acordar el 13 d’octubre de 2004 iniciar una campanya amb l’objectiu d’eliminar els símbols feixistes dels edificis de protecció oficial construïts per promotors privats durant la dictadura de Franco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada