24 de març 2006

EUiA S'ABSTE EN EL PROJECTE DEL FRONT FLUVIAL


Llum verd a l’ampliació de la nova façana fluvial de Santa Coloma
El Punt.A,Benet
El ple municipal de Santa Coloma va aprovar ahir provisionalment la requalificació dels terrenys de la façana fluvial del barri del Raval que farà possible la construcció de 396 habitatges socials. El projecte donarà sortida a les 120 famílies expropiades de la zona i a joves i persones amb discapacitat. L’associació de veïns del Raval s’oposa a l’alçada dels edificis i reclama més serveis i zones verdes. Això no obstant, no ha presentat cap al·legació.

Segons va explicar ahir la tinenta d’alcalde dels Serveis Territorials de l’Ajuntament colomenc, Carmen Moraira (PSC), en la sessió extraordinària del ple, el projecte aprovat inicialment el novembre passat tan sols ha rebut una al·legació d’un particular, que ha estat atesa parcialment. L’aprovació provisional va tenir el suport amb el vot favorable de PSC, CiU i ICV , el regidor Àngel Pla es va abstenir, EUiA, i el vot contrari del PP. La portaveu popular, Mari Carmen Sáez, va argumentar l’oposició del seu grup dient que considera excessiu el nombre d’habitatges projectats (gairebé 400). A més, va denunciar que s’ha incrementat la volumetria més baixa dels tres edificis, que passa de ser de planta baixa més cinc pisos a planta baixa més sis, segons els plànols. Un fet que Moraira va negar.

D’altra banda, la vicepresidenta de l’associació de veïns del Raval, Loli Garrido, va carregar ahir contra la política urbanística del govern colomenc i va reclamar més serveis i zones verdes per a aquesta contrada de Santa Coloma. «No estem d’acord amb aquest projecte des del 2003 perquè s’han menjat les zones verdes del barri i no projecten serveis nous», va explicar. Garrido va ser més dura a l’hora de parlar de la volumetria dels tres edificis (que tindran tres torres de 16 pisos): «Ens posen una tanca per tapar la merda.» Una afirmació que va molestar Carmen Moraira, que assegura que el Raval és el barri colomenc que ha rebut més inversions municipals en els darrers anys. L’associació de veïns, que segons Moraira ha demanat traslladar-se als edificis nous, però, no ha presentat cap al·legació al projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada