30 d’abril 2007

EUiA PARTICIPARÀ A LA MANIFESTACIÓ DE L’1 DE MAIG AMB EL LEMA ‘PER UNA OCUPACIÓ DIGNA I SENSE RISCOS: PROU ACCIDENTS!’


Esquerra Unida i Alternativa participarà demà dimarts a la manifestació unitària convocada a Barcelona en motiu del Primer de Maig. Amb el lema “Per una ocupació digna i sense riscos: prou accidents!”, una àmplia delegació d’EUiA participarà a la marxa en el marc de la coalició ICV-EUiA.

A la manifestació, que sortirà des de Passeig de Gràcia amb Ronda de Sant Pere a les 11.30 hores, hi haurà representació de la direcció d’EUiA, que anirà encapçalada pel coordinador general, Jordi Miralles, i la portaveu, Mercè Civit.


El lema d’EUiA d’aquest Primer de Maig ve determinat per la campanya que la formació porta a terme des de fa mesos per denunciar i fer públics els alts índex de sinistralitat laboral que pateixen els treballadors i treballadores a Catalunya. A més de donar força a aquesta denúncia el pròxim 1 de maig, EUiA, recordem, continua convocant, cada primer dimecres de mes, concentracions a la Plaça Sant Jaume.

El motiu, mostrar solidaritat amb les persones que són víctimes dels accidents de treball i protestar per l’actitud d’algunes empreses que incompleixen la legislació vigent en seguretat laboral. A continuació us adjuntem el manifest que ha elaborat EUiA en motiu del 1r de Maig:Per una ocupació digna i sense riscos: prou accidents!

El Primer de Maig és una jornada reivindicativa i de solidaritat amb els i les treballadors i treballadores. Amb els i les treballadors i treballadores d’aquí i amb els i les d’arreu del món que lluiten per l’alliberament social i nacional en els seus països.En un context de creixement econòmic com l’enregistrat els últims anys, en què l’economia espanyola ha crescut per sobre de la mitjana comunitària, i al qual els guanys de les empreses i la banca espanyoles i catalanes han estat rècords, aquests guanys no han repercutit positivament sobre els salaris, la jornada de treball, la prevenció de riscos laborals i, en general, les condicions laborals.

Un model de precarització de la vida i el treball que es vol estendre a la resta d’Europa.Volem fer especial esment a una autèntica xacra social: l’elevadíssima sinistralitat laboral, que ens situa al capdavant de l’Europa dels quinze, i que necessita d’un pacte nacional de totes les forces polítiques, amb el protagonisme dels sindicats, per a posar fi a un problema que, lluny de solucionar-se, aquest any ja ha provocat 35 noves víctimes mortals a Catalunya.Una situació d’extrema gravetat, que requereix l’adopció de mesures, tant normatives com legislatives, de caràcter urgent com:

· Més informació i més formació

· Més mesures de seguretat i més inversió per prevenció a les empreses

· Més inspecció, amb més mitjans per a actuar, i més sancions

· Que es compleixi la Llei

· Que s’apliqui el Codi Penal a aquells que l’infringeixin

· Que la Fiscalia intervingui als accidents mortals i la Generalitat personi als processos judicials· Que es facin públiques les empreses amb més accidents

· Que s’inclogui la prevenció de riscos a la negociació col·lectiva, així com la creació de la figura dels i de les delegats/des de prevenció territorials i sectorials.


A més d’això, per EUiA cal una acció política de solidaritat i de conscienciació amb els treballadors i les treballadores, de presència al carrer. Per aquest motiu, mentre es perllongui aquesta situació, celebrarem una concentració mensual a la Plaça St. Jaume, el proper dimecres, 9 de maig, a les 12h.


EUiA estem molt satisfets d’haver pogut revalidar la majoria catalanista i d’esquerres, amb un creixement de la coalició ICV-EUiA, el que ha conduït al Govern d’Entesa. En aquesta nova etapa, el Govern ha de continuar aprofundint en la línia ja endegada de polítiques socials i mediambientals, més propera a les necessitats dels treballadors i de les treballadores, front als interessos de les multinacionals i grans grups econòmics, que continuen en la seva línia de desmantellament del teixit productiu català, del tancament o deslocalització d’algunes empreses com: SERRA CAPEL, DOMAR, FICHET, SAS, etc... són només els últims exemples.


Els treballadors i les treballadores hem de participar a les eleccions del proper 27 de maig. És una oportunitat per a tenir més ajuntaments d’esquerres i ecologistes, una oportunitat per a fer créixer la coalició ICV-EUiA.

Per un TREBALL DIGNE i sense riscos

PER UNA OCUPACIÓ DE QUALITAT, ESTABLE I AMB DRETS

PEL DESPLEGAMENT DE L’ESTATUT AMB DRETS SOCIALS I LABORALS AVANÇATS, TRASPÀS DE LA INSPECCIÓ DE TREBALL, JA!

VISCA EL PRIMER DE MAIG!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada