28 de setembre 2007

EL CONSELL NACIONAL D’EUiA ACORDA ENTREGAR EL PREMI L’ALTERNATIVA 2007 A LA REVISTA ‘EL JUEVES’ I A LA COMISSIÓ PROMOTORA DE LA ILP PER A L’ATENCIÓ DE


El guardó es lliurarà en el marc de la Festa Anual d’EUiA, que se celebra el pròxim dissabte a Barcelona Esquerra Unida i Alternativa celebra, com ja és habitual des de fa uns anys, la seva Festa Anual, una cita que enguany se celebrarà el pròxim dissabte, 29 de setembre. En aquest marc, està prevista l’entrega del Premi L’Alternativa 2007, un guardó que l’afiliació i l’entorn d’EUiA concedeix, per mitjà de votació, a entitats, associacions o persones que hagin destacat per la seva tasca en favor de les llibertats, els drets socials i laborals, la pau o la democràcia en el darrer any.


En aquesta edició, la del 2007, tal i com ha acordat el Consell Nacional celebrat avui, EUiA farà entrega del premi a la revista ‘El Jueves’. Un setmanari que s’ha convertit aquest estiu en símbol de la llibertat d’expressió arran de la persecució judicial que ha patit per haver publicat en portada una caricatura de dos membres de la Casa Reial. L’altra guardonada serà la Comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular per a l’Atenció de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica, que amb l’ús de la democràcia participativa, mitjançant la ILP, ja han recollit més de 140.000 signatures per aconseguir que aquestes malalties tinguin una atenció sanitària suficient a Catalunya. Personatges com l’actor Paco Rabal o la lluitadora antifranquista Neus Català, i col·lectius com els pobles palestí, sahrauí i libanès, la Plataforma Aturem La Guerra o els treballadors de l’empresa SAS d’Abrera, han estat alguns dels premiats en anteriors edicions.


Els guardons es lliuraran en el sopar de la Festa d’EUiA, on està previst que assisteixin al voltant d’un miler de persones. L’edició de 2007 d’aquesta festa, que preveu la inauguració d’una exposició sobre el Che, una taula rodona sobre participació i política, un acte polític amb Jordi Miralles i Gaspar Llamazares, el sopar i el lliurament del premi, se celebrarà a l’INEFC (Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya ) a partir de les 18.00 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada