14 de novembre 2007

DECLARACIÓ D'EUiA PER L'ASSASSINAT D'UN JOVE DE 16 ANYS A MADRID PER LA VIOLÈNCIA XENÒFOBA DELS FEIXISTES


Manifestants convocats per l’organització feixista ‘Democracia Nacional Joven’, van assassinar, ahir a Madrid, al jove de 16 anys Carlos Javier Villa, de Fuenlabrada, i d’altres joves van ser ferits.


També a Madrid, va celebrar-se una altra concentració del Frente Nacional-La Falange, amb el cartell xenòfob de l’ovella negra de l’extrema dreta europea.


Una concentració legalment autoritzada.


EUiA i Alternativa Jove-Joves d’EUiA trametem un sentit condol a la família de Carlos i ens solidaritzem amb els joves ferits pels feixistes. Davant d’aquest fets no ens podem quedar quiets.


Cal una resposta unitària i ferma.


EUiA i Alternativa Jove-Joves d’EUiA alertem, també, que un precedent greu fou la manifestació falangista legalitzada pel Tribunal Superior del País Basc, el 12 d’octubre passat, que acabà amb una batalla campal al ‘Barrio Viejo’ de Bilbao.


Els feixistes apunten contra els drets de les persones i dels pobles. El racisme, la xenofòbia i els atacs als drets de les persones immigrades són un objectius de l’extrema dreta a l’Estat espanyol i a Europa.Denunciem la manipulació de certs mitjans de comunicació que pretenen confondre, doncs no era una baralla entre bandes de barri, sinó una acció violenta de la xenofòbia feixista amb una clara càrrega política i ideològica.


També lamentem silencis incomprensibles a diverses portades, malgrat la gravetat d’un jove assassinat.A la nostres societat cal eradicar la violència racista i fer front als feixistes.


És per tot això, que EUiA i Alternativa Jove-Joves d’EUiA plantegem:


1.- Prohibició de les manifestacions, concentracions i actes feixistes i contra les persones immigrants.


2.- Il·legalització de les organitzacions feixistes i xenòfobes violentes. Posar fi a la impunitat legal amb la que encara poden actuar aquestes organitzacions.


3.- Detenció i judici dels assassins del jove Carlos. El govern i els jutges han d’actuar contra els responsables i assassins, sense dilacions ni condescendències.


4.- Recolzar les convocatòries de rebuig, solidaritat i per la convivència democràtica. Resposta unitària arreu, pacífica i democràtica, enfront dels feixistes.


Barcelona, 12 de novembre de 2007

1 comentari:

  1. Els fets del 12 d'Octubre van ser a Donosti, a la "Parte Vieja" ("Alde Zaharra").

    ResponElimina