26 de novembre 2007

EUiA LAMENTA LA MORT DE L’ESCRIPTOR I PERIODISTA PACO CANDEL, ‘LA VEU DE LA IMMIGRACIÓ A CATALUNYA’


Esquerra Unida i Alternativa ha expressat la seva tristesa per la mort de l’escriptor i periodista Francesc Candel (Paco Candel) aquesta matinada als 82 anys.


Els dirigents d’EUiA i membres dels governs català i de l’Ajuntament de Barcelona, Fèlix Alonso i Isabel Ribas respectivament, han recordat Candel com “un humanista que, des de les esquerres i la lluita contra el franquisme, es va convertir en una figura indispensable i un referent per a la immigració, contribuint a la construcció de la Catalunya d’avui, plural, oberta i integradora”.


En aquest sentit, han destacat de Candel la seva “catalanitat humana”, que tria les persones, i no altres conceptes, com l’element per a definir Catalunya i les seves particularitats. Ribas i Alonso, que assistiran a la capella ardent que s’instal·larà al Palau de la Generalitat a les 14.00 hores i traslladaran el condol d’EUiA a la família, han recordat també que la lluita incansable de Candel per la integració i la igualtat de drets per a tothom “va impregnar tota la seva vida. Defensava un col·lectiu vulnerable com el de la immigració, integrat els 50 i 60 amb nouvinguts de la resta de l’estat, i en els darrers anys amb els que arriben d’altres països”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada