29 d’abril 2008

Miralles: “Herrera no hauria d´avalar el decret si no es garanteix una infraestructura de titularitat pública,competència de la Generalitat i temporal



EUiA es posiciona sobre el Decret Llei per pal•liar els efectes de la sequera que es votarà demà al Congrés
El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, considera que el diputat d´ICV-EUiA al Congrés, Joan Herrera, “no hauria d´avalar demà el decret de sequera si no es garanteix que la infraestructura és de titularitat pública, està en mans de la Generalitat i és temporal”. Ho ha dit avui en roda de premsa després d´afirmar que EUiA és una formació antitransvasista i “per això considerem que en el marc d´una mesura d´excepcionalitat s´ha de garantir que aquesta té un inici i un final, i aquesta garantia passa perquè la infraestructura sigui pública i depengui del govern català”.Miralles, per altra banda, ha tret importància al fet que ERC s´hagi decidit per l´abstenció. Ha explicat que “es tracta d´un decret impulsat pel govern central” a l´hora que ha recordat que “ICV-EUiA, IU o CiU, tots ens movem en l´espai de l´abstenció”.
Un Primer de Maig reivindicatiu: perquè els treballadors no paguin la crisi
Un altre decret que es votarà demà en el Congrés és el de mesures econòmiques per fer front a la crisi. Un decret al qual la coalició no donarà suport “perquè significa donar continuïtat a unes polítiques fracassades que no han estat capaces de preveure i fer front a la recessió”. En aquest sentit, ha instat el govern central “a incrementar les pensions i els salaris, a fer una fiscalitat progressiva, i a fomentar la creació de llocs de treball alternatius per fer front a la pèrdua d´ocupació en el sector de la construcció”.Precisament la recessió econòmica, de la qual avui n´han sorgit noves dades procedents de la Comissió Europea, centrarà part del Primer de Maig d´EUiA, que participarà en la manifestació unitària de dijous. La formació, que ha elaborat un manifest, reivindica que “els treballadors i les treballadores no hagin de pagar la crisi econòmica, conseqüència principalment d´un model de creixement que s´ha basat, en els darrers anys, en l´enriquiment dels especuladors i les entitats financeres“, segons ha dit Miralles. La lluita contra la sinistralitat, tot i reconèixer la davallada d´accidents mortals a Catalunya, i la demanda que Inspecció de Treball passi a ser competència de la Generalitat, com marca l´Estatut, seran altres reivindicacions d´EUiA en aquest Primer de Maig.
Miralles fa una crida per un ´debat constructiu´ a tots els sectors d´IU
El coordinador general d´EUiA, finalment, ha fet referència al Consejo Político Federal d´IU d´aquest cap de setmana, que ha servit per fixar la data i les normes de funcionament de la pròxima IX Assemblea. Miralles ha criticat les pujades de to i el soroll intern que han transcendit de la trobada política, i ha assegurat que “ni el milió de persones que ens van votar, ni les persones d´esquerres, ni la militància es mereixen aquest tipus d´espectacles”. En aquest sentit, ha fet una crida a tots els sectors i dirigents d´IU per a fer un debat constructiu que permeti el consens, la reconstrucció d´una formació amable, propera a la ciutadania i amb polítiques que avancin cap a l´esquerra. “IU no té futur si es manté en la ´bronca´ i la desqualificació, només en tindrà si es construeix com un projecte més obert i constructiu”, ha advertit Miralles, a la vegada que ha demanat responsabilitat en el procés als dirigents, també els que ho van ser en el passat i que “per tant, també tenen la seva quota en la situació actual d´IU”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada