20 de novembre 2008

LA BASTIDA: LA WEB DE L'AJUNTAMENT INFORMA "L'Ajuntament descarta el projecte d'habitatge de la Generalitat per a La Bastida"




Aquesta tarda a les 20h. la Plataforma de la Serra de Marina parlará d'aquesta informació de l'Ajuntament.

De totes formes cal anar amb cautela, doncs:
  1. Parla de fer-hi al.legacions al projecte, no de la seva retirada. El que vol dir que l'Ajuntament pot esperar a finalitzar el periode d'al.legacions ciutadanes per en el periode d'audiència, 1 mes després, dir la seva.


  2. Segueix parlant d'un projecte de la Generalitat, quan va ser el Govern Municipal, el PSC qui va proposar al mes de juny l'augment de 282 a 537 habitatges.Va ser el propi Ajuntament qui va triar a l'arquitecte i va aprovar augmentar la densitat d'habitatges.

  3. Fa esment a la "zona de transició" una definició i un espai en el que el Govern Municipal i la Plataforma no ens possem d'acord.


  4. Parla de procés participatiu, pero una vegada més fa servir l'oscurantisme. Per qué no diuen que volen fer? per qué en aquestes reunions sectorials no han possat a sobre de la taula la proposta que tenen?Per qué al Consell General de Ciutat no van possar cap imatge de la proposta d'Oriol Buhigas?

Aquest cap de setmana cal mantenir les activitats i no fer-hi una desmobilització...

El PSC ha de portar al Ple Municipal la retirada definitiva i total de l'ARE de La Bastida

L'Ajuntament descarta el projecte d'habitatge de la Generalitat per a La Bastida
Categoria: El més destacat

Una vegada estudiat el projecte urbanístic presentat per la Generalitat de Catalunya per a l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) de La Bastida, l'Ajuntament ha decidit la presentació d'al•legacions al procés. Les solucions arquitectòniques propostes per l'equip contractat per la Generalitat per a la confecció del projecte, han evidenciat el fort impacte paisatgístic que comporta, motiu pel qual, des del consistori, es descarta, renunciant a la construcció del 500 habitatges previstos.
Santa Coloma de Gramenet és un dels 80 municipis en els quals el govern català té previst desenvolupar zones de desenvolupament urbanístic, en les que es promouran al voltant de 90.000 habitatges en el seu conjunt, donant resposta a allò recollit a la Llei de l'habitatge i en el Pacte Nacional per l'Habitatge. En el cas colomenc, els projectes elaborats pels equips d'arquitectes contractats per la Generalitat són el de La Bastida i el del barri de Safaretjos. L'Ajuntament ha iniciat respecte al ARE de La Bastida un procés participatiu, d'informació i diàleg, amb l’objectiu de —ajustant-se al calendari per a al·legacions que preveu el procés— recollir les opinions de diferents sectors socials de la ciutat respecte del futur de La Bastida.
Aquest procés es va iniciar el passat 30 d'octubre amb una reunió del Consell de Ciutat, i ha continuat amb trobades amb diferents col·lectius: grups polítics, Plataforma Serra de Marina, FAVGRAM, Associacions de Mares i Pares d'Alumnes i equips directius dels centres escolars de l'entorn, FEVAG, Associació de Veïns de Riera Alta, ACI i grups de joves de la ciutat.
La postura de l'Ajuntament per a La Bastida gira entorn de quatre grans objectius, que ja van inspirar el pacte per a aquesta zona amb diferents col·lectius de la ciutat l'any 2001, entre ells la Plataforma Serra de Marina: acabar el barri de Riera Alta des del punt de vista estètic i urbà; respectar la zona de transició d 'espai urbà a zona forestal pactada en 2001, millorant-la i condicionant-la; dotar d'equipaments públics a la zona més accessible de La Bastida, i impulsar un projecte de reforestació i de creació d'itineraris per millorar aquesta zona des del punt de vista mediambiental.
Projectes associats a l'àrea de La Bastida són el desenvolupament del Campus de la Dietètica i l'Alimentació a Torribera, el projecte de cobriment parcial de la B-20 i la futura línia de tramvia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada