15 de desembre 2008

EUiA prioritza les polítiques de pau, treball i educació pel 2009 amb campanyes de proximitat incloses


El coordinador general i diputat, Jordi Miralles, s´ofereix als moviments i associacions per a ser el seu portaveu a les institucions

Miralles també destaca el rejoveniment de la direcció de la formació, que ha estat escollida avui en el Consell Nacional per unanimitat

El Consell Nacional d´EUiA s´ha reunit avui per primera vegada després de la celebració, ara fa un mes, de la 5a Assemblea Nacional de la formació. El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha explicat que el Consell Nacional ha marcat com a prioritats polítiques pel 2009 la pau, el treball i l´educació, àmbits en els quals portarà terme campanyes concretes.

En primer lloc, EUiA n´iniciarà una el gener, coincidint amb el 60è aniversari de l´OTAN, que pretén revifar els valors de la pau i el “molt creatiu moviment pacifista a Catalunya”. Pel que fa a treball, Miralles ha anunciat que obrirà una ronda de contactes amb els secretaris generals dels sindicats, amb els dirigents dels moviments socials i veïnals per a posar en comú els punts de vista sobre la crisi econòmica, “resistir i trobar alternatives”. Així, EUiA s´ha ofert a ser el seu portaveu a les institucions i ja ha endegat un seguit d´actes en què participen agents socials i treballadors afectats per expedients de regulació.

Respecte a la política educativa, Miralles ha refermat la posició de la seva formació vers el tràmit de la LEC: “Si no hi ha modificacions segons les emenes del nostre grup parlamentari, no l´aprovarem”, ha assegurat el dirigent d´EUiA i diputat, tot i que ha deixat clar que ICV-EUiA el que volen és cercar acords per a millorar la llei. Amb aquest objectiu, EUiA organitzarà activitats descentralitzades per donar a conèixer la seva posició, acompanyada de persones representatives de la comunitat educativa, amb qui “ens uneix el desig de millorar la qualitat del sistema educatiu i la defensa de l´ensenyament públic”, ha dit el coordinador general d´EUiA.

Direcció rejovenida

Miralles ha destacat, d´altra banda, el rejoveniment de la nova direcció d´EUiA, elegida avui pel Consell Nacional. La Comissió Permanent tindrà 13 membres i la Comissió Nacional 35, amb una mitja de 40 anys. El document polític ha estat aprovat per unanimitat amb 90 vots a favor, la proposta de noms per la Comissió Nacional i la Comissió Perrmanent amb 87 vots a favor i 2 abstencions i el llistat de membres d´EUiA que formaran part del Consejo Político Federal IU, també ha estat aprovat per unanimitat amb 91 vots favorables.

Avís al govern de Zapatero

Per acabar, Miralles ha llançat un avís al govern del PSOE respecte el finançament català. En aquest sentit, ha dit que espera que aquesta no sigui la quarta vegada que Zapatero incompleix l´acord i ha demanat al president espanyol que “estigui a l´alçada” i hi hagi acord abans de finalitzar l´any. El dirigent d´EUiA també ha tingut unes paraules per al PSC: “N´esperem molt de la reunió de la seva executiva dilluns vinent”, ha sentenciat, al temps que ha recordat que un bon finançament és indispensable per tirar endavant les polítiques marcades per l´Acord d´Entesa del govern català, acord que el gener vinent haurà d´actualitzar-se per decisió de les 4 forces polítiques que el conformen. En el cas de la coalició ICV-EUiA, els eixos de l´actualització de l´acord han de ser les polítiques socials, d´ocupació i indústria i les polítiques públiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada