04 de maig 2009

ESCOLES BRESSOL, JA!.PER LA CREACIÓ DE 492 NOVES PLACES ESCOLARS


ESCOLES BRESSOL, JA!

Per la creació de les 492 places escolars

Santa Coloma de Gramenet no ha disposat, fins fa poc, de cap centre públic d’educació infantil de 0 a 3 anys. En altres municipis s’ha creat un nombre important d’escoles bressol, però a Santa Coloma no ha estat així.L’any 2002, es va realitzar una campanya popular que va recollir més 100.000signatures. Es reclamava una llei al parlament de Catalunya pe crear 30.000noves places i la definició d’un mapa de l’educació infantil de Catalunya.

A Santa Coloma la comissió de govern del nostre ajuntament va aprovar undocument on es planificava crear les primeres escoles bressol públiques.Aquest document comprometia la creació de 574 places des del 2002-03 fins al setembre de 2009.

Al 2004 el parlament de Catalunya aprovà la Llei de creació de llars d’infants idesprès es presenta el primer mapa escolar que proposà la creació a SantaColoma, en el període 2004-2008, de 375 noves places. Compromís queassumeix el nostre ajuntament i del qual en dona publicitat afegint que escrearan fins a 492 noves places.

Actualment, a pocs mesos de l’inici del curs 2009-2010, s’ha creat una escoladefinitiva i una altra provisional que acullen 164 infants però que ha significattancament de 150 places de les tres escoles que substitueixen. Es preveu l’acabament d’una nova escola al barri de Singuerlin sense que es modifiquimolt l’oferta ja que també substitueix a una escola ja en funcionament.Davant l’incompliment dels compromisos anunciats els sotasignats exigim uncompromís real de l’ajuntament per crear la xarxa pública d’escoles bressol quela ciutadania de Santa Coloma necessita i es mereix.Per tot això exigim

- Les 492 places promeses.

- La creació urgent de tres noves escoles per donar resposta a la demanda r eal.

- Una comissió de participació en la planificació i pel seguiment delcompliment dels acords.

- Volen participar en l’elaboració urgent del nou mapa escolar de l’etapa 0-3 perels propers 5 anys

Assemblea de la Comunitat Educativa per l’educació pública.Santa Coloma de Gramenet, abril de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada