27 d’abril 2010

ICV-EUiA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET VOTA EN CONTRA DEL PRESSUPOST MUNICIPAL 2010

ICV-EUiA, va propossar tot un seguit de mesures enmarcades en una SORTIDA D'ESQUERRES A LA CRISÍ, que van ser rebutjades pel PSC.
Tanmateix a hores d'ara sis mesos després del inici del CAS PRETORIA encara no s'ha informat a la oposició de la situació de GRAMEPARK, i existeixen greus indicis de mala gestió de l'empresa, ahir en el Ple Municipal es va exposar per part dels veïns/es del carrer Pirineus, el fet de no tenir encara escriptures dels habitatges, i de deficiencies en la construcció (manca de persianes, finestres mal ubicades, petites esquerdas...).També la situació dramática dels afectats per l'explosió del Fondo, Torre Sonia, que a hores d'ara encara desconeixen els números de la seva promoció.
UNA SORTIDA D'ESQUERRES A LA CRISI A SANTA COLOMA
Santa Coloma està  sota els efectes de la crisi. Som una de les ciutats de Catalunya que més pateix aquests efectes a nivell social: elevada taxa d'atur en una població amb baixa renda per càpita, que es tradueix en pensions baixes i sous generalment baixos. Per tant ens trobem immersos en una crisi econòmica que afecta milers de ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma de Gramenet. 
Les diferents previsions econòmiques indiquen que la millora d'aquesta situació es preveu llunyana, fins i tot algunes d'aquestes previsions situen el segon semestre del 2011 com a període d'inici per a la recuperació econòmica i tenint en compte que existeix el risc de què aquesta situació condueixi a una depressió econòmica profunda. Una situació de crisi sostinguda en una ciutat com Santa Coloma de Gramenet pot comportar diferents efectes, tots ells greus i complexes. 
És per això que proposem les següents mesures per al Pressupost Municipal 2010: 
  1. En els aspectes socials:

    1. Convenis especials "anti-crisi" amb aquelles entitats que treballen en l'àmbit social i educatiu i que realitzen en el territori una tasca assistencial, educativa o de suport a les persones amb més necessitats. Aquests convenis han de suposar una subvenció decididament més alta per la tasca d'aquetes entitats.

    1. Consolidar una part important del fons de contingències socials en les diferents partides destinades als Serveis Socials de l'ajuntament.

    1. Ampliar el fons de contingència social en un percentatge significatiu per aquest any.

    1. Complementar amb fons propis la formació en feines amb futur i en aquelles de caràcter específic per al teixit econòmic de la ciutat.

    1. Reforçament dels programes de les escoles d'adults amb propostes específiques en el temps i les necessitats de formació.

    1. El desenvolupament de la xarxa de mediació de lloguer social i ampliar la franja d'edat dels seus beneficiaris fins els 65 anys.


  1. En la part de reactivació  econòmica, la proposta d'ICV-EUiA és dotar-nos d'un fons local per a la reactivació econòmica de la ciutat amb una dotació d'un milió d'euros, és a dir, de partida amb la mateixa dotació que el fons de contingència social. Aquest fons per a la reactivació econòmica local hauria de tenir com a eixos principals els següents:

    1. Subvencionar actuacions d'àmbit local i puntuals.

    1. Amb empreses i comerços locals.

    1. Que dinamitzi la contractació  de persones en atur de la ciutat.

    1. Sempre ajustant-se a les lleis i normatives reguladores i que permeten actuacions d'aquest tipus per mitjà de convenis i convocatòries entre els diferents actors econòmics.

  1. Garantir el millor funcionament dels serveis municipals, especialment en un període de crisi, en aquest sentit les propostes del nostre grups són:

    1. Definir un calendari de reubicació  d'aquells espais municipals que no reuneixin les condicions adients, reflectint en el pressupost d'enguany algunes d'aquestes actuacions.

    1. Millora dels equips de la policia local i d'altres equips on s'hagin detectat aquestes necessitats.

    1. No tancar la incorporació  de nou personal en àrees específiques que requereixen de més suport com el cas dels serveis socials.

  1. Altres compromisos que voldríem quedessin associats a l'aprovació d'aquest pressupost són la formació de la Taula Local contra la crisi, la convocatòria del Consell General de Ciutat i una reunió per treballar sobre els mitjans de comunicació municipals.

    1. La Taula Local contra la Crisi és una proposta feta en diversos plens municipals i presentada com a moció per el grup d'ICV-EUiA en la sessió del  3 de març de 2009, l'objectiu de la mateixa és construir un espai de diàleg, interrelació i generació de propostes que puguin ser treballades en xarxa amb l'objectiu de lluitar contra la crisi i els efectes de la mateixa en l'àmbit local.

    1. Que el govern municipal coordini i encapçali la "Taula local contra la crisi" on estiguin convidats a participar activament representants dels diferents organismes autònoms i empreses públiques locals, tècnics municipals, els partits polítics, els sindicats, representants del sector educatiu, representants del comerç i la indústria, representants d'entitats que treballin en el sector social i tots aquells representants d'entitats i organitzacions el paper de les quals pugui ser d'interès en la lluita contra la crisi i els seus efectes a nivell local.

    1. La convocatòria del Consell General de Ciutat ha estat reclamada en diverses ocasions pel grup d'ICV-EUiA en el mateix ple de la corporació. Aquest Consell s'hauria d'haver reunit per fer una avaluació del Pla Municipal del Mandat així com per tractar el tema de la crisi.

    1. La trobada per parlar sobre els mitjans de comunicació local és un compromís del govern municipal i una necessitat urgent per tractar, entre d'altres temes, el Full Informatiu, la situació després de la desaparició de Grametres; el futur de la televisió local i altres qüestions relacionades amb la comunicació local i que tenen la seva repercussió pressupostària. Entenem que el personal que abans treballava a Grametres pot realitzar la programació d'una emissora local de qualitat. Hi ha un desfasament entre costos i producció, en aquest cas.

Finançament dels diferents projectes 
El finançament de les diferents propostes pot ser finançat en part o de manera total per l'endeutament municipal, tret d'aquell finançament que s'aconsegueixi amb la minoració d'altres partides. L'objectiu és aconseguir que l'endeutament local municipal es tradueixi en prestacions socials i de reactivació econòmica i no solament en transferències internes o inversions.
Incorporar al Capitol d'Inversions partides destinades a començar les obres del Parc de Can Zam, i de la Residència de Gent Gran del Miguel Hernández. Aixi com iniciar els trámits pels pisos tutelats de la Pallaresa (complexe Cubics)

En conseqüència, necessitem: 
  • Conèixer l'estat de les diferents actuacions municipals incloses en el PAM i el seu impacte en el pressupost.
  • Saber les previsions econòmiques i socials de que disposa l'Ajuntament, especialment relacionades amb la crisi, que afectin a la nostra ciutat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada