27 de juny 2013

Suport a la ILP per la Renda Garantida Ciutadana a Santa Coloma de Gramenet




La Mesa Cívica per la Defensa dels Serveis Públicsde Santa Coloma de Gramenet, va organitzar un acte el passat dimecres 26 de Juny, on Diosdado Toledano, de la Comissió Promotora de la ILP per la Renda Garantida Ciutadana, va explicar l’origen i el perquè de aquesta Iniciativa Legislativa Popular.
L’acte, celebrat al Centre d’Art Contemporani, va comptar amb la presència de membres de la Mesa Cívica, entre els que està EUiA.

Diosdado Toledano va fer un repàs dels motius pels quals es va tirar endavant aquesta Iniciativa, tot recordant en primer lloc la situació de ‘Tragèdia Social’ en la que ens trobem, fent esment al cas d’un company de la plataforma que en dates recents s’ha tret la vida davant una situació econòmica i personal desesperada. Un cas personal, però que es veu acompanyat tristament per tot un seguit de xifres d’augment del nivell de pobresa (8% de pobresa severa a Catalunya), dels índexs d’atur, de morts prematures i d’una cada vegada més gran porció de població que no té res de què viure, donat d’un conjunt de decisions polítiques que, des de la Generalitat i el Govern central, s’han anat prenent en els darrers anys.
És precisament amb una d’aquestes decisions preses per la Generalitat, a l’Agost de 2011, que modificava els criteris per poder rebre el PIRMI, deixant sense poder percebre aquesta Renta Mínima a unes 5000 famílies per que excedia el límit pressupostari, quan el Moviment d’Aturats decideix tirar endavant un Projecte de Llei que sense més, apliqués l’Article 24.3 de l’Estatut de Catalunya que garanteix una Renta Mínima per tots els catalans i que encara no s’ha desenvolupat.
Aquest Projecte de Llei per la Renda Garantida Ciutadana es basa en tres eixos fonamentals. Primer és un dret individual, no familiar, si no de cada persona, de cada ciutadà que es vegi dintre dels paràmetres per poder accedir a aquesta Renda. I és un Dret, no una gràcia o una caritat. Segon, té un caràcter suplementari, i ha de servir per que la persona pugui assolir el que s’ha considerat un Indicador de Suficiència de Renda (què necessita un ciutadà per a viure com a mínim), calculat en els 664 euros mensuals. Tercer, es un Dret i es una obligació. Si la persona rep una oferta de treball legal i no la accepta la prestació desapareix.

Diosdado Toledano va incidir en els problemes que s’han trobat des de les Institucions governamentals per tirar endavant aquest Projecte de Llei. Una oposició fonamentada en que es una despesa excessiva en aquest temps o bé que, si s’augmentés aquesta Renda o el Salari Mínim, els sous augmentarien o la gent no buscaria feina ‘amb ganes’. Totes aquestes teories van ser refutades per Diosdado Toledano, en el marc d’una política general destinada a Devaluar salaris i a un empobriment de la població per fer quadrar uns números i fer competitiu un país que es va morint.
‘La pobreza también cuesta dinero’, va dir Diosdado Toledano, avisant que treure a la gent de la pobresa generada per aquesta situació es més car que no el possible estalvi que s’està procurant fer.
En aquests moments la ILP compta ja amb 20.000 signatures, però fins el 30 d’agost s’ha d’arribar fins les 30000 signatures. Falta poc, però no podem defallir o donar-ho per fet. Per aconseguir arribar a cada vegada més gent s’han programat tota una sèrie d’accions per fer ressò d’aquesta Renda Garantida Ciutadana.

El proper 3 de Juliol, a Santa Coloma hi hauran tres taules on es podrà signar en suport d’aquesta Iniciativa.

Més informació a: www.rendagarantidaciutadana.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada