18 de novembre 2013

Aturem els pressupostos antisocials

Ampli front contra els pressupostos antisocials del govern espanyol del PP, però també del català de CiU. Entitats veïnals, sindicals, civils, i també plataformes contra les retallades a serveis socials com l’educació o la salut han presentat aquest dimarts, davant del Parlament de Catalunya, les mobilitzacions que han preparat de forma unida en contra dels pressupostos de l’executiu d’Artur Mas
 ‘Aturem els pressupostos antisocials’: d’una banda, el dia 24 d’aquest mes, diumenge, una gran manifestació que sortirà a les dotze del migdia del Passeig de Gràcia. I, de l’altra, una jornada de lluita davant del Parlament el 4 de desembre.
 Entre els concentrats hi havia els diputats d’ICV-EUiA David Companyon i Lorena Vicioso, així com el coordinador d’Alternativa Jove, Enric Aragonès, i el de l’àrea Social d’EUiA, Héctor Sánchez, que s’implica activament en la preparació de les mobilitzacions.
Les mobilitzacions compten amb el suport de CCOO i de la UGT i d’altres tendències sindicals, de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya i de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, de diverses plataformes en defensa de la sanitat i l’educació públiques i dels treballadors públics, així com moviments socials diversos que van des de SOS Racisme a la PAH passant per les assemblees d’aturats i aturades, el grup promotor de la ILP per una renda Garantida Ciutadana, els Iaioflautes, el col·lectiu Juntes Podem, el Front Cívic, el Procés Constituent o Ca la Dona.
“Espanya potser va bé, però la població va cada cop pitjor”, ha denunciat Rabell davant dels mitjans aquest dimarts al Parlament, tot lamentant les polítiques conservadores tant del govern català com de l’espanyol. “Els pressupostos que ha presentat Mas-Colell s’emmarquen en un context en què el pagament dels interessos del deute als bancs són una prioritat absoluta per davant d’altres polítiques”,  la poca voluntat del govern de CiU de fer uns pressupostos realment socials. Un d’aquests precedents són les dificultats que ha tingut la reimplantació de l’impost de successions, que ha hagut d’esperar mesos, mentre que la rebaixa d’impostos als casinos per facilitar la instal·lació de Barcelona World a Tarragona s’està tramitant ben ràpidament.
El president de la FAVB ha fet aquestes declaracions envoltat de membres de moviments socials ben diversos, i dels colors de les samarretes grogues de la marea groga, blanques dels defensors de la ILP per una Renda Garantida, o negres d’alguns defensors de la sanitat pública. Tots ells han denunciat les polítiques dels governs conservadors del PP i, especialment, de CiU. “Cada pressupost representa un retrocés importantíssim i una hipoteca per als escolars i alumnes”, ha denunciat Carme Martínez, de la Marea Groga. “Són els pressupostos de la troika, i cridem a tota la ciutadania que ha signat la ILP a que acudeixi a les mobilitzacions anunciades”, ha demanat Diosdado Toledano, del grup promotor per una Renda Garantida. “Boi Ruiz no deixa de dir mentides constantment”, ha lamentat Ramon Serra, dels grups en defensa de la sanitat pública.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada