13 de desembre 2013

Evaluació de mandat del Grup Municipal ICV-EUiA


Ahir va tenir lloc l'Assemblea conjunta d'ICV-EUiA -amb una apreciable presència de públic, militància i simpatitzants- on es va fer un repàs de l'actuació del Grup Municipal ICV-EUiA en l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en aquest darrer any. Els tres regidors de la coalició, Siscu Sánchez, Alexandra Sevilla i Xavi Pujols, van fer balanç en les àrees de les que son responsables a l'Ajuntament i van traçar línees d'actuació pel futur. Desprès de l'exposició dels regidors, la militància i els simpatitzants van pendre la paraula per fer notar les seves inquietuds.
Si hay que destacar una línea argumental de esta evaluación, hay que decir que se incide en que la presencia de ICV-EUiA en el equipo de Gobierno Municipal se deja notar en todas y cada una de las actuaciones del Consistorio, haciendo que se emprendan o se llevan a cabo actuaciones que de otra manera no se harían. Nuestra presencia en el Equipo de Gobierno se justifica como la manera de enlazar lo que ocurre en la calle con lo que se lleva a cabo en la institución, compaginando la presencia de los miembros de la coalición en los movimientos sociales con esta presencia institucional, pese a las contradicciones. También es importante señalar que nuestra presencia no se debe notar sólo en lo inmediato, si no en la huella que se ha de dejar de cara a años futuros.
Entre los temas que se trataron Siscu Sánchez hizo hincapié en los temas de transparencia democrática, en los que Santa Coloma ha experimentado un gran avance, el ya mencionado diálogo calle-institución, la postura de la coalición respecto a la elección del Defensor del Ciudadano en la que no se propondrá a ningún candidato que provenga de un partido o haya tenido responsabilidades institucionales, el papel realizado en los Centres Cívics y la formación de entidades, así como en la defensa del patrimonio natural de la ciudad.
En l'àmbit del Medi Ambient, la regidora Alexandra Sevilla va senyalar que en moments d'austeritat s'ha d'innovar i fer més amb menys, i s'ha fet, per exemple, desenvolupant projectes com la Silvopastura o la recuperació de vinyes per la ciutat. Es va parlar del projecte per 'normalitzar' el llac de Can Zam, la sempre profitosa recuperació del Riu Besòs i la seva cualitat de l'aigua, així com els projectes d'Horts Urbans. En la línia de la emprenta i el projecte de ciutat de cara al futur, Sevilla, va nomenar el disseny d'una ciutat sostenible. També els temes de Energia i Pobresa energètica en els que s'han treballat van ser nombrats.
Xavi Pujols va parlar sobre les 98 mocions presentades. ICV-EUiA és el grup que més mocions ha presentat. Destaquen les que tractaven sobre els detinguts a les vages generals, sobre Panrico, dació en Pagamanet, pobresa energètica, República, i que van ser aprovades... i les dues no aprovades, sobre l'Ibi de l'Esglèsia i la revocació de l'article de la Constitució 135. Es va citar que hi ha el 56% del Pla d'acció Municipal complert. También se habló de las ayudas a los comedores escolares, completar el mapa de las Escoles Bressol, la contribución del Ajuntament en las matrículas de estas Escoles bressol y la Escola de Música, la reutilización de los libros de texto, la recuperación de la Fira d'Entitats en la Festa Major, y la participación popular en el plan de Mobilitat o en els Mercats. El tema de la contratación de las empresas siguiendo clausulas sociales y ambientales, también fue citado, señalando la acción de minimizar el impacto de las reformas laborales del PP en estas contrataciones y el funcionamiento de las empresas.

De cara al futur es va parlar del Pla Estratègic de la Ciutat, de deixar un projecte de ciutat que no permeti retornar a plans antics. També en treballar en la Convivència Intercultural i la Comunicació i visibilitat de la tasca del grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada