28 de febrer 2008

EUiA entrega les autoinculpacions de les seves i els seus dirigents en el marc de la campanya per la despenalització de l´avortament



Han assistit a l´acte de lliurament al Jutjat de Guàrdia de Barcelona el coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, i la portaveu, Mercè Civit.


Esquerra Unida i Alternativa ha fet entrega avui dijous, 28 de febrer, en el marc de la campanya que porta a terme Ca la Dona per la despenalització de l’avortament, de més de 150 autoinculpacions de dirigents de la formació assegurant haver avortat o haver acompanyat dones a avortar. A l´entrega de les signatures que ha fet el moviment feminista en el Jutjat de Guàrdia (pel moment, 1.392 de dones i 950 d´homes), estan incloses les d´EUiA, entre les mateixes les corresponents al coordinador general de la formació, Jordi Miralles, i a la portaveu i diputada, Mercè Civit, que han estat presents a l´acte reivindicatiu.


Entre les autoinculpacions de dirigents d´EUiA també s’hi troben la del senador i candidat nº 3 d´ICV-EUiA a les generals, Joan Josep Nuet, de la delegada de Salut Pública de l´Ajuntament de Barcelona i coordinadora d´EUiA de Barcelona, Isabel Ribas, d´Àngels Tomàs, membre de la Comissió Nacional d´EUiA i de l´executiva de Comissions Obreres de Catalunya, Núria Lozano, responsable de Món del Treball d´EUiA i candidata a les generals, Adelina Escandell, responsable de l´Àrea de la Dona d´EUiA, Francesc Matas, responsable de la Secretaria de Solidaritat i Pau d´EUiA. A més, regidors i portaveus a ajuntaments com Alfonso Salmerón, de L´Hospitalet de Llobregat, Àngel Pla, de Santa Coloma, Celestino Sánchez, de Barberà del Vallès o José Montero i Juan José Fernández, de Montornès del Vallès, entre altres. Les portanveus del moviment feminista de Catalunya han deixat clar davant dels mitjans de comunicació que la campanya és política, doncs el seu objectiu és treure l´avortament del Codi Penal, que es respecti el dret de les dones al propi cos i que, per tant, es deixi de criminalitzar les dones i les i els professionals sanitaris que practiquen avortaments.D´altra banda, les responsables de Ca la Dona han informat que aquest serà el motiu central de la manifestació del 8 de març d´enguany, que se seguiran recollint autoinculpacions durant un mes i que qualsevol persona que sigui citada a declarar per aquest motiu, que no dubti en contactar amb els serveis jurídics de Ca la Dona (Casp, 38, pral. Barcelona. Tel. 93 412 71 61. www.caladona.org).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada