03 de febrer 2009

NOTA DE PREMSA ICV-EUIA SANTA COLOMA: Fondo de Inversión Municipal, una altra oportunitat perduda


NOTA DE PREMSA: Fondo de Inversión Municipal, una altra oportunitat perduda


El Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet vol fer pública la seva crítica a com s’ha dissenyat el pla extraordinari d’inversions per a l’actual any per un import global de 20,6 milions d’euros. Milions que provenen del Fondo de Inversión Municipal aportat pel govern de l’Estat. Perquè hem de tenir en compte que amb aquests milions d’euros no comptàvem i, per tant, moltes actuacions que no han estat recollides pel Pla d’Acció Municipal 2007-2011, i que són necessàries per a Santa Coloma, s’haurien pogut realitzar.


Entenem que aquest pla extraordinari d’inversions s’hauria hagut d’elaborar amb les propostes tant de la resta de grups municipals que formen el consistori com de la ciutadania colomenca a través d’una consulta popular i del Consell General de Ciutat. Ens sembla del tot inacceptable que no s’hagi fet cap consulta, cap junta de portaveus ni cap ple especial per copsar d’altres propostes que, sens dubte, haurien enriquit aquest pla extraordinari. És especialment greu que havent-nos interessat per aquest pla, i fins i tot haver fet preguntes al Ple municipal el 2008, no haguem rebut cap mena de resposta.


Alhora també pensem que, un ajuntament que es venta de mantenir una actitud participativa i dialogant amb la seva població, hagi passat literalment de convocar cap Consell General de Ciutat ni hagi obert cap procés participatiu per consultar quines inquietuds o problemes veu la població de la ciutat que s’haurien pogut solucionar amb aquests diners.


En conseqüència, tornem a perdre oportunitats de fer una ciutat més acollidora. A tall d’exemple, hem de dir que trobem a faltar actuacions per a fer més accessible la ciutat i els seus edificis municipals a les persones amb mobilitat reduïda i al conjunt de la població. S’hauria d’haver inclòs l’eliminació de les barreres arquitectòniques a escoles que encara les tenen, a Can Sisteré, promoure unes voreres més amples i sense obstacles,...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada