24 d’abril 2006

21 maig: aturem l'especulació a la muntanya!


Salut a tothom!
Us escrivim des de la plataforma Vall Fosca Activa per convidar-vos a prendre part en la iniciativa que RedMontañas està organitzant per al proper diumenge 21 de maig. L'acció consistirà en l'ascensió popular simultània a cims emblemàtics o amenaçats per l'especulació "de muntanya", A TOT EL TERRITORI ESPANYOL. Una jornada que pretén centrar l'atenció vers els problemes que afecten les regions de muntanya de tota la geografia espanyola, i els quals tenen gairebé sempre un mateix denominador comú anomenat ESPECULACIÓ. Alhora, i com a proposta per combatre el fenomen, es pretén donar a conèixer i reivindicar la nova Carta de las Montañas.

El que dieferenciarà aquesta mobilització de la resta de les moltes protestes antiespeculació que s'han fet fins ara a l'estat, és justament el fet que es durà a terme, simultàniament, a diversos indrets de muntanya de la geografía espanyola; un problema com el de l'especulació que arreu mostra diferents cares però que té com a resultat, tant a la costa com el que denunciem ara, a la muntanya, la destrucció del territori i el medi natural. Una acció global i un sol crit.

Al final del missatge adjuntem la convocatòria que ens ha fet arribar la gent de RedMontañas, amb més informació sobre l'acte.

De moment a Catalunya hi ha una primera convocatòria segura, a la Vall Fosca, on ens enfilarem al Pic Filià, amenaçat pel futur complex d'esquí. Sabem que els aragonesos almenys s'efilaran al Monteperdido i algun altre 3mil, cims que han escollit com a representants de la muntanya aragonesa. Coneixem nombrosos indrets amenaçats a Catalunya, tant al Pirineu com a d'altres contrades de muntanya, i seria molt molt interessant que plataformes, entitats excursionistes o simplement amants de la muntanya organitzessin d'altres ascensions per poder engruixir i fer més contundent la jornada de protesta. No és tant aplegar molta gent en un sol indret, sinó documentar cada acció i difondre-la, probablement de manera conjunta a Catalunya, i sumar-les amb les que s'hagin produït a la resta de l'estat.

Al cim de cada muntanya s'exhibiran dues pancartes:
1- Lema de la protesta "Carta de les Muntanyes, ja!" acompanyat pel símbol d'obres, antiespecualció.
2- Lema o eslògan que denunciï l'indret en concret on es fa la proposta i nom del cim.

Com més siguem, més ens escoltaran aquí i a Madrid.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
CONVOCATÒRIES A CATALUNYA
contacte: Sergi Galanó sergi@refugitacita.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

nº1_ Pic de Filià, Vall Fosca, Pallars Jussà
organitza: Vall Fosca Activa
contacte: Sergi Galanó sergi@refugitacita.com
objecte de protesta: el Pic de Filià dóna nom a les futures/des pistes d'esquí que s'han de construir a la Vall Fosca, macro-complex hoteler i apartamentístic de 5.000 llits, SPA i golf inclosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada