24 d’abril 2006

EQUIPAMENTS PUBLICS ALS BARRIS! DETERIORAMENT ANTIGA ESCOLA MIGUEL HERNANDEZ


El Grup Municipal d’ICV-EUiA de l’Ajuntament de Santa Coloma va sol·licitar al Tinent d’alcalde de recursos interns, promoció econòmica i comerç, Sr. Joan Carles Mas, la seva intervenció de forma urgent per evitar el deteriorament de l’antiga escola Miguel Hernández.
ICV-EUiA vol denunciar públicament que des d’aleshores els responsables polítics d’aquest equipament no han fet res, i la situació s’ha anat degradant progressivament.
L’estat de l’esmentat edifici és lamentable, el seu manteniment és nul i, dia rere dia, la brutícia es va acumulant tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici. Actualment aquest edifici l’estan utilitzant a precari dues entitats. Entenem que aquestes entitats de la ciutat han de tenir unes condicions millors per poder desenvolupar la seva activitat, fins que no es trobi un altre espai alternatiu.

Des d’ICV-EUiA apostem per recuperar aquest espai, una recuperació que permeti realitzar activitats pel conjunt de la ciutat i, conseqüentment, pensem que cal incorporar–lo a la xarxa d’espais públics de Santa Coloma de Gramenet. Per això, demanem una acció urgent i immediata de reparació d’aquest centre que aturi el seu procés actual de degradació.

Apostem decididament per donar un ús d’equipament públic i descartem opcions que destinin aquests terrenys a altres opcions que no sigui serveis públics pel conjunt de la ciutadania de Santa Coloma. Ja l’any 2005 aquest consistori va aprovar destinar l’antiga escola a recursos per a la tercera edatL’estat de l’esmentat edifici és lamentable, el seu manteniment és nul i, dia rere dia, la brutícia es va acumulant tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici. Actualment aquest edifici l’estan utilitzant a precari dues entitats. Entenem que aquestes entitats de la ciutat han de tenir unes condicions millors per poder desenvolupar la seva activitat, fins que no es trobi un altre espai alternatiu.

És del tot necessària una intervenció que assoleixi els següents objectius:

Neteja integral de l’edifici, tant del seu interior com de l’exterior.
Reparació i adequació de la tanca perimetral del recinte.
Manteniment de les instal·lacions i dels registres de consums de subministrament: aigua, gas, electricitat.
Precintar els accessos a l’edifici (finestres, portes,...)
Manteniment de la zona verda interna

Proposem també la creació d’una comissió de treball política-tècnica per avaluar l’estat d’aquest edifici i les actuacions i projectes que s’hi puguin desenvolupar a curt i mig termini. Aquesta Comissió també ha de comptar amb les entitats del barri i els agents socials de la ciutat. L’objectiu d’aquesta reunió seria l’activació d’aquest espai com a recurs públic i de servei al conjunt de la ciutadania de Santa Coloma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada