03 d’abril 2006

RESUM DE LA VI CONFERÈNCIA LOCAL D’EUiA ASSEMBLEA LOCAL DE SANTA COLOMA DE GRAMENET





Esquerra Unida i Alternativa de Santa Coloma de Gramenet ha celebrat aquest passat dissabte la IV Conferència Local, on s’ha desenvolupat un debat entorn el document polític i de gestió, així com la renovació dels òrgans de direcció.

Va obrir la Conferència el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, que va demanar treballar de forma unitària i oberta, fer créixer el projecte d’EUiA, i desenvolupar las campanyes que ha endegat l’organització, especilament les de la recuperació de la memòria històrica amb el 75 aniversari de la II República, i per un Treball digne per a tothom. Miralles va explicar també la situació actual del procés de l’Estatut.

El debat entorn al document polític remarca el fet que enguany es compleixen 75 anys de la proclamació de la II República i que cal fer un seguit d’activitats per reivindicar la memòria històrica i fer un reconeixement als republicans/es i als/les lluitadors/es antifranquistes. És en aquest sentit que EUiA contribuirà a fer actes a la ciutat de caràcter unitari, i realitzarà el sopar d’EUiA per la República el pròxim dia 5 de maig.

Una altra de les qüestions que s’ha marcat EUiA de Santa Coloma és la lluita en defensa dels serveis públics i de qualitat, fer un control i seguiment d’aquells que estan externalitzats i defensar els drets dels treballadors/es d’aquestes empreses.

Esquerra Unida i Alternativa no comparteix qüestions clau del model urbanístic que s’està desenvolupant. Així s’ha expressat en el seu moment amb les abstencions als projectes del PERI CIUTAT VELLA i del FRONT FLUVIAL, i mostrant discrepàncies sobre el projecte PALLARESA, que va dur a fer un esforç per introduir millores gràcies a la coalició ICV-EUiA. Un fet que suposarà els primers pisos tutelats per la gent gran i un 50% d’habitatge públic. No veiem en bons ulls l’excessiva volumetria d’alguns edificis “pirulis” massa agressius vers als barris.

Som crítics envers la participació ciutadana, volem la recuperació de la fira d’entitats a la festa major, i major presència d’aquestes en el dia a dia de la ciutat. No es respecten els espais d’ús exclusiu per les empreses, i en canvi es sanciona i multa a col·lectius ciutadans. En el cas de la Constitució europea es va arribar a no incloure en l’Ajuntament Informa un acte d’EUiA amb la presencia d’en Jordi Miralles, Coordinador General, o un altre unitari, es van treure pancartes i cartells dels centres cívics.

La ciutat de Santa Coloma ha d’avançar en la diversitat i en les polítiques dels nouvinguts, volem una solució no excloent en el tema dels oratoris, i considerem força negatiu que gairebé en un any no s’hagi reunit el Pla per la Convivència.

Esquerra Unida i Alternativa de Santa Coloma vol reforçar el moviment ciutadà, però considerem que aquest deu treballar des d’una vessant critica i útil pels ciutadans/es.

Com membres de la Plataforma, compartim amb totes les entitats que hi formem part la felicitació per haver aconseguit que no hi hagi habitatges, per incrementar les zones verdes, per conservar els Jardins Moragues, el soterrament del vial de la Salzereda i la possibilitat d’aconseguir un parc urbà, verd i frondós.

Volem fer un impuls organitzatiu amb més militants, ser mes EUiA per reforçar la coalició i l’esquerra a Santa Coloma, amb el local nou al carrer Prat de la Riba, donar suport a l’Àrea de Joves i millorant els òrgans de difusió de l’organització, com la web www.euia-gramenet.org.

Desenvoluparem les campanyes centrals, entorn a l’Estatut, en la defensa de l’ensenyament públic i laic, del treball digne per a tothom i del 75 aniversari de la República.

En la Conferència es va elegir la nova comissió local que estarà composada per Xavi Pujols, Àngel Pla, Jose Miguel Sixto, Epi Roman, Pedro Gallardo, Eduard Perioncely, Montse Martinez, Margarita Garcia, Marta Cañadas, Joan de la Vega, Pere de la Fuente, Jose Luis Ladera , Xavi Sixto, Guillermo Zarza i Salva Lopez.

Es va renovar Àngel Pla com a coordinador local per dos anys més.

En la intervenció final, el reelegit coordinador local va afirmar que l’Assemblea local d’EUiA no renunciava a fer política, feia una crida a ICV per treballar junts, des de la Coalició, per trencar la majoria absoluta del PSC en les properes eleccions i per fer un gir cap a l’esquerra. Va demanar a les forces d’esquerra, més concretament a ERC, no fer-se mal en el proper cicle electoral per evitar que hi hagi un increment de presencia del PP, que podria suposar una ruptura social a la ciutat amb la seva política de confrontació.

També va apel·lar a la legitimat, com organització política, a expressar les discrepàncies que puguin haver en l’acord de Govern amb el PSC .

Els convidats en representació d’ICV, PSC i CCOO, van fer una salutació i ERC va enviar una carta excusant la seva assistència i saludant la Conferència.
<>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada