08 de gener 2008

EUiA DÓNA SUPORT ALS TREBALLADORS DE FRAPE-BEHR I EXIGEIX A L’EMPRESA QUE ‘CESSI EN LES REPRESÀLIES CONTRA LA PLANTILLA'


Civit demana a Treball que intervingui de manera eficaç i que garanteixi la viabilitat dels llocs de treball

La diputada i portaveu d’EUiA, Mercè Civit, ha expressat la solidaritat de l’organització amb els treballadors de l’empresa de components d’automoció FRAPE-BEHR, que reclamen que la direcció de la companyia compleixi amb el pla de viabilitat pactat el 2003.

La direcció de l’empresa amenaça amb el tancament si els treballadors no accepten una reducció del 60% de la plantilla, doble escala salarial, l’eliminació d’una línia de producció i allargar fins el 2010 la congelació salarial. El comitè d’empresa denuncia que fa quatre anys ja van acceptar prejubilacions, acomiadaments i una congelació salarial fins el 2008 amb l’objectiu de poder mantenir l’empresa, i que ara la direcció els demana més sacrificis que estarien disposats a assumir sempre que la multinacional garanteixi, d'una manera creïble, la viabilitat de la fàbrica en els pròxims anys.

Civit també ha demanat a la direcció de la multinacional alemanya “que cessi en les represàlies contra la plantilla” després que hagi acomiadat disciplinàriament cinc treballadors i n’hagi denunciat un més com a ‘instigador’ del tancament dels obrers a la fàbrica. Aquests protagonitzen des de fa uns dies un tancament a la planta de la zona Franca i han decidit concentrar-se diàriament a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. Per a la portaveu d’EUiA “aquestes represàlies conculquen els drets dels treballadors a manifestar-se i exigir els seus drets legalment reconeguts”.

Civit també ha demanat a la Conselleria de Treball “que faci una mediació ràpida i eficaç en el conflicte, i que garanteixi la viabilitat futura dels llocs de treball”. Per al 2 de gener hi ha convocada una reunió de mediació entre el comitè i la direcció de FRAPE-BEHR, tot i que els treballadors admeten que sense readmissions dels companys acomiadats disciplinàriament i la retirada de la denúncia a un altre les negociacions tenen poca probabilitat d’èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada