08 de gener 2008

JOAN JOSEP NUET INSTA A FER FRONT AL “COP D’ESTAT DE SOTANA” I A LA JERARQUIA ECLESIÀSTICA A “DEMANAR PERDÓ PELS 40 ANYS DE SUPORT AL RÈGIM FRANQUISTA


El candidat d’EUiA a les generals assegura que la coalició ICV-EUiA té expectatives a l’alça amb un tercer diputat per Barcelona El senador i candidat d’EUiA per Barcelona a les properes eleccions generals, Joan Josep Nuet, ha comparegut avui en roda de premsa acompanyat pels candidats d’EUiA per les circumscripcions de Tarragona (Juan Manuel Patón) i Girona (Argemir González). La candidata per Lleida, Laura Salamero no ha pogut ser present. Nuet ha informat que ell anirà en el tercer lloc en la llista de la coalició ICV-EUiA i els companys de les altres circumscripcions ocuparan el segon lloc.

Respecte a la campanya que s’aveïna, Nuet ha volgut manifestar la seva preocupació pels debats electorals a les televisions pactats entre PP i PSOE, “fins i tot han programat de què es parlarà i de què no, i cóm es parlarà”. En aquest sentit, ha acusat ambdós partits de optar per “un sistema antidemocràtic i excloent” perquè el que tenen és “por al debat plural amb les altres forces polítiques i volen autoprotegir-se”. El senador d’EUiA i també dirigent d’IU ha insistit que “mentre PP i PSOE defensen un sistema bipartidista que tanca la boca a les altres forces, nosaltres apostem per formats oberts i plurals”, i en aquesta línia ha anunciat que IU i el seu candidat, Gaspar Llamazares, portarà a terme accions de protesta que tinguin impacte en els mitjans de comunicació.Preguntat per l’estat de l’acord entre EUiA i ICV per les generals, Nuet ha dit que “el considerem satisfactori i el repetirem”, i ha anunciat que la coalició té expectatives a l’alça doncs “hi ha enquestes que ens donen 3 diputats per Barcelona”, i per tant s’ha felicitat de la “nova i positiva experiència que significarà per EUiA tenir un diputat al Congrés”, referint-se a l’escó que ocuparia ell mateix.

Tot i així ha matisat que l’acord de coalició encara no s’ha signat, “l’estem acabant de discutir Jordi Guillot i jo mateix, però està molt avançat, i estic segur que la negociació serà un èxit”, ha afirmat. De fet, el 21 de gener es tanca el termini a tot l’estat per presentar les candidatures de coalicions polítiques. Nuet ha recordat que a les generals la coalició la formen IU amb ICV i EUiA, però també amb altres forces d’arreu de l’estat espanyol, per aquest motiu ha aclarit que “l’esprint durarà fins el darrer moment per sumar al màxim”.Qualifica el “míting dels bisbes” a Madrid de “cop d’estat de sotana”D’altra banda, Nuet ha volgut referir-se a la concentració de la jerarquia catòlica i els seus seguidors la passada setmana a Madrid, que a titllat de “veritable cop d’estat de sotana que recorda els temps remots de la transició, quan encara se sentia soroll de sabres.

La Conferència Episcopal carreguen contra les lleis del PSOE aprovades amb el nostre suport, com la de matrimonis gais o la de la memòria històrica, però fins i tot revisen lleis desenvolupades durant la transició, com la de divorci”. Nuet ha insistit que es tracta d’un “cop ultranacionalista catòlic que cal combatre a fons, i ells haurien de demanar perdó pels 40 anys de suport al règim franquista”.

Quant a l’actitud del govern del PSOE al respecte, Nuet creu que “ha estat condescendent amb la jerarquia eclesiàstica i s’ha equivocat, facilitant-los un nou acord de finançament, en l’elecció de l’ambaixador al Vaticà i enviant-hi de visita a la vicepresidenta del Govern”. El candidat d’EUiA ha afegit que “els han donat la mà i els volen arrancar el braç, així que Zapatero haurà de canviar radicalment de postura en la propera legislatura”. Respecte els bisbes, Nuet els ha instat a que deixin de fer política perquè ja tenen dos partits, “el PP, que agrupa els sectors més ultraconservadors i reaccionaris que connecten amb el seu discurs, i CiU, perquè el seu candidat, el senyor Duran, s’hagués mogut com peix a l’aigua en el míting de diumenge”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada