01 de setembre 2009

ACTIVITATS D 'EUiA SANTA COLOMA PER LA FESTA MAJOR I NOTA DE PREMSA "PER UNA FESTA MAJOR POPULAR I PARTICIPATIVA"


ACTIVITATS PER A LA FESTA MAJOR:
 
DISSABTE 5 DE SETEMBRE
 
20H SOPAR PICA-PICA .8€. Local EUiA Santa Coloma c/Sant Ramon, 47
 
22:30H JAM DE CANTAUTORS (AMB CANTAUTORS COLOMENCS). Linea Uno. Sant Josep, 48
 
Confirmada Assistencia: Jose Luis Ladera, Javi Jareño, Dani (DePop), Nelson Poblete, Jorge Rufo Guille Zaire, Guille Ogallar "Cantautor en Practicas"...
 
Amb Mojitos i Daiquiris
 
 
NOTA DE PREMSA:
 
PER UNA FESTA MAJOR POPULAR I PARTICIPATIVA!!!
RECUPEREM ELS "XIRINGUITOS" DE LES ENTITATS!!!
VOLEM FESTA MAJOR, NO UN FESTIVAL!!!


D'ençà l'any 2001 a la festa major de Santa Coloma no hi ha l'espai dels tradicionals "xiringuitos" d'entitats i partits.El PSC ha convertit la Festa Major de la ciutat en un "Festival" amb diferentes actuacions i activitats "aseptiques" on els ciutadans/es son espectadors pero no participants.
Queden lluny les festes majors on el Xiringuito del Rugby Dragons,del Voley Santa Coloma o del Draft Gramenet eren referents. On entitats tan diverses com el PSC, el PP, l'ARSEC (Associacio Ramon Sanchez d'estudis del Cannabis, el Casal de Cuba, l'Assemblea de Joves, ICV, el PCC, EUiA, el Rapid Santa Coloma...possavem stand.
Els "xiringuitos" a més era el lloc on molts ex-companys/es de Institut, d'Escola, amics/gues es retrobaven després de l'estiu o després d'haver marxat a viure fora de la ciutat.
Esquerra Unida i Alternativa hem fet cada any una reivindicacio d'aquest espai, un espai participatiu, com punt de trobada entre els veïns/es, de difusió de l'activitat de les entitats, i a més per tal de recaptar fons per mantenir el funcionament d'aquestes.


Denunciem ::
Que les entitats ciutadanes queden exclosses de poder gestionar les barres de bar de les zones de concert, que no es pot ser-hi present sense un permís, una assegurança de responsabilitat civil i mil coses més.
Que la comissió de festes, es un constant dir "amen" a propostes ja tancades de l'Ajuntament. On a més s'ignoren i es fa el buit a noves propostes d'incorporació.
Que cada cop més las actuacions i les activitats no estan a l'alçada de una ciutat de primera com és Santa Coloma.
Que els veïns i veïnes no es senten coparticeps de les activitats, i cada cop més les senten com més llunyanes. Abans era el punt de retrobada després dels mesos d'estiu.

EUiA pensem que els models de festa major, on funcionen les "penyes", els "xiringuitos", las "cuadrillas", "comparsas", son festes dinamiques plenes de vida i de cultura popular.
Continuem demanant un espai per a les entitats, un espai que estigui inclos dins la programació de la festa major, doncs considerem que cal recuperar una FESTA MAJOR, POPULAR I PARTICIPATIVA.

 
 
 
 
 
 

--
SALUT I REPUBLICA

ENTRA AL BLOG DE L'ASSEMBLEA LOCAL

www.euia-gramenet.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada