03 de juny 2010

ICV-EUiA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET DEMANA EN EL PLE LA CREACIÓ DE L'INSTITUT MUNICIPAL D'EDUCACIÓ I DEFENSA LA GESTIÓ PÚBLICA DE LA XARXA MUNICIPAL D'ESCOLES BRESSOL

ICV-EUiA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET DEMANA EN EL PLE LA CREACIÓ DE L'INSTITUT MUNICIPAL D'EDUCACIÓ I DEFENSA LA GESTIÓ PÚBLICA DE LA XARXA MUNICIPAL D'ESCOLES BRESSOL
Intervenció en el Ple Municipal del regidor d'ICV-EUiA Àngel Pla
"Avui ens porten, el Govern Municipal del PSC, una proposta que negre sobre blanc suposa la privatització del Servei d'Escoles Bressol Municipals. Fins ara les tres escoles bressol municipals existens provenien d'ofertes ja existents, dues de caracter laboral (Els Pins i Natzaret) i una més privada (La Cigonya). Ara comencem a obrir-ne de noves previstes en el Mapa.
Ja en el Ple Municipal de Setembre passat i en el Consell Escolar Municipal, del 14 d'Abril vam demanar que s'obris un debat sobre el model de gestió, bé aquesta es la seva resposta, sese debat, com sempre, de males formes vostés ja han realitzat l'assignació de places a unes families que desconeixien, si la gestió es pública o privada. Han tingut temps per fer-ho.
La proposta d'Iniciativa-Esquerra Unida es la de crear-ne un Institut Municipal d'Educació, que de forma pública gestioni la xarxa de les escoles bressol de la ciutat, es una proposta que es desenvolupa a moltes ciutats de Catalunya, a Sant Adriá, Castelldefels o Terrassa.Una gestió pública per garantir també oferta pública de treball, i no condicionada a la contractació privada.
Considerem que aquesta xarxa afegiria qualitat al servei, el dotaria d'una visió global, més quan creiem que les escoels bressol han de ser serveis més comunitaris, lligats a projectes materno infantils als barris, serveis integrals pels infants i amb professionals de suport.
A més ho fem des d'una proposta general de reivindicació de l'etapa 0-6 pública, integrada als serveis educatius de la Generalitat, i com una continuitat des dels primers anys amb l'escola.
L'externalització de serveis suposa un cost adicional, doncs les empreses es reserven la part dels guanys, suposa en molts casos la precarietat laboral, i es una proposta propia de politiques neolliberals i de dretes.
Volem una gestió pública per les escoles bressol municipals, es una proposta d'esquerres i que defensa l'avenç en Politiques de Benestar. Lis demanem la retirada d'aquest punt de l'ordre del dia, i votarem en contra si el mantenen."

3 comentaris:

  1. I que nomenin més diectius, i que es multipliqui més la nòmina de tècnics i d'estructura burocràtica. Vinga, que paguen els colomencs, no hi ha problema. Entre corruptes i incompetents ens teniu a tots contents.

    ResponElimina
  2. Doncs l'altre solució quina és que jo gestionin empreses privades, això es més eficient? i que cada cop que no tenen diners ho paguem els ciutadans/es, es a dir l'Ajuntament?. M'agradaria que aclarisis, anonim dins de quina escala de colomencs estas tú, corrupte o incompetent?

    ResponElimina
  3. Qui ha dit que faci falta augmentar la plantilla per fer-ho? A l'Ajuntament hi ha un servei d'Educació infrautilitzat, amb bons i bones professionals. El que cal són bones polítiques i polítics, que al govern municipal van curtets. Externalitzar i privatitzar serveis només serveix, com s'ha demostrat, per augmentar el risc de corrupció i per retallar drets laborals i socials. A veure si tenim clares les coses, xaval!

    ResponElimina