10 de juny 2010

Vaga de Fam de “Sense Papers”



Vaga de Fam de "Sense Papers"


Desenes d'immigrants tancats al Centre d'internament d'Estrangers protesten contra les "pèssimes condicions i vexacions" que pateixen. Entitats denuncien maltractament al "petit Guantánamo"

Desenes de persones immigrades estan en vaga de fam al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Segons va denunciar

ahir l'Associació Papers i Drets per a Tothom, diumenge van arribar a ser 150 els qui es van negar a menjar per denunciar que són víctimes de maltractaments  i que es vulneren els seus  drets dins les parets d'aquest "petit Guantánamo". La policia en redueix el nombre a una trentena.

Les entitats que treballen en defensa dels immigrants denuncien que diumenge s'hauria arribat a una vaga de fam del 80% dels interns del CIE (uns 150), mentre que ahir el nombre s'hauria reduït fins a uns 80. Per contra, un portaveu de la Confederació Española de Policia' Lorenzo Nebreda, va confirmar ahir

que "33 interns es van a negar a menjar dilluns Passat".

En canvi, des de la Prefectura Superior de la Policia van negar aquest extrem.

 "Es una práctica habitual"

"La Policia va reconèixer ahir que re córrer a la vaga de fam "és una pràctica habitual" entre els  immigrats internats als CIE "Quan preveuen que s'esgoten els 60 dies d'internament i que seran repatriats" , recorren a aquest tipus de protesta" aclaria ahir el portaveu de la Confederació  Española de Policia, Lorenzo Nebreda. Les entitats denuncien que se'ls obliga a menjar quan això passa"

La protesta dels interns neix de "les pèssimes condicions i tracte vexatori" que reben al CIE de Barcelona per part del personal que els vigila, segons va exposar ahir Papers i Drets Per a Tothom. Una situació que "ha empitjorat" després de la polèmica mort ' un jove de 22 anys quan era en una cel·la d'aïllament. Mentre la Policia manté que es va suïcidar, alguns immigrats afirmen que va rebre una pallissa mortal.



La Associació ha Presentat una demanda perquè  s'esclareixin els fets, però els 10 testimonis cridats a judici van ser deportats, segons denuncien.

"Hi ha sis o set interns Per cel·la, no tenen prou assistència médica per qualsevol desobediència reben un garrot i han pres el matalàs als qui han fet vaga de fam", exposava ahir el Marc, un Portaveu de Papers i Drets per a Tothom que ha tingut accés al CIE.



Des de la policia, Nebreda argumenta que "a tots els CIE hi ha tensió" perquè es tracta d'una "semi presó", però confirma que al centre "es reben visites periòdicament".



Suport Social.

Ahir a la tarda les famílies dels internats i representants d'una desena d'entitats es van concentrar davant del CIE de  la Zona Franca per donar suport a la vaga de fam.

SOS Racisme ha Presentat, en el que portem d'any,  tres denúncies per agressions comeses al CIE de Barcelona. La Comisión Española de Ayuda al Refugiado ha denunciat repetidament als seus informes la dubtosa legalitat" dels CIE i els "incidents i irregularitats"  que s'hi formen.

_______________________________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada