10 d’octubre 2006

1 DE NOVEMBRE:ELECCIONS AL PARLAMENT


El candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Saura, i el candidat de la coalició, Jordi Miralles, han presentat avui la campanya electoral d’ICV-EUiA per a les eleccions de l’1 de novembre, que portarà per lema “Govern d’Esquerres”. En la roda de premsa que han ofert aquest matí, els dos líders han coincidit a reiterar la necessitat que PSC i ERC aclareixin amb qui pactaran després de les eleccions.
En aquest sentit, Miralles ha assegurat que la campanya d’ICV-EUiA és inequívoca perquè porta “un lema transparent que respon al que volem, reeditar el govern d’esquerres i catalanista. Nosaltres ho diem de manera clara i creïble, perquè considerem que és l’opció útil per a Catalunya. Seria bo que altres formacions d’esquerres també tanquessin la porta a CiU”.
Saura, per la seva banda, ha fet un pas més enllà i ha assegurat “és necessari un nou govern d’esquerres perquè el canvi encara no s’ha acabat. La majoria social que va donar suport a aquest govern no vol tornar enrere, vol tirar endavant. S’han de continuar les polítiques socials avançades, els reptes i el desenvolupament del capítol de Drets i Deures de l’Estatut”. Així, el candidat de la coalició ha parlat sobre la patent desil·lusió en alguns votants d’esquerres, “un electorat que cal mobilitzar, malgrat que matemàticament totes les enquestes donen a les forces d’esquerres una majoria folgada”. Sobre la possibilitat que un govern amb CiU pogués acabar de desenvolupar el Pacte del Tinell, Saura ha deixat clar que “és impossible, perquè el pacte és vàlid per a un govern d’esquerres i, per tant, incompatible amb Convergència i Unió”.
També ha descartat un govern on no hi participin les tres forces d’esquerres, PSC, ERC i ICV-EUiA.Saura i Miralles han explicat, també, que la campanya d’ICV-EUiA farà seus els avenços del govern. “Serà el que la coalició ha fet al govern i al Parlament el millor aval de la nostra coalició en campanya”, ha dit Miralles.
La coalició rebrà el suport del coordinador general d’IU, Gaspar Llamazares, del Partit de l’Esquerra Europea i del Partit Verd Europeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada