24 d’octubre 2006

EXIT DE LA SARDINADA REIVINDICATIVA DEL CEIP MIGUEL HERNÀNDEZ


Noticia publica a EL PUNT 24-10-06
Barcelonès Nord. Desenes de colomencs participen en un acte en contra de la construcció de pisos al Miguel Hernández
ALBERT BENET. Santa Coloma de Gramenet
Diverses desenes de persones van participar diumenge al migdia en la sardinada popular que van organitzar la Plataforma de Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, les associacions de veïns de la Serra de Marina, Singuerlín i Riu Nord, i veïns i veïnes de Can Calvet per reclamar un equipament al solar de l'antiga escola Miguel Hernández de Santa Coloma. En l'acte hi van ser presents els regidors d'ICV-EUiA, que s'oposen a la proposta dels seus socis de govern (PSC i CiU) de construir-hi pisos de lloguer per a joves.
La sardinada no es va poder fer dins el recinte de l'antic equipament escolar perquè l'Ajuntament colomenc no va autoritza-ho. Això no obstant, es va desenvolupar amb normalitat als jardins de Can Calvet. En aquest sentit, i amb la voluntat d'aturar la degradació de l'edifici en desús, els organitzadors van instal·lar un cadenat a la porta del Miguel Hernández, que en aquest estat d'abandonament suposa un perill per al barri, segons afirmen els organitzadors de la sardinada. Està previst que els impulsors de la protesta entreguin aquesta setmana la clau del cadenat a l'alcalde colomenc, Bartomeu Muñoz.
Fonts d'ICV-EUiA van fer una valoració positiva de l'assistència dels veïns de la zona a la protesta i van reiterar la voluntat de defensar uns altres usos per a aquest solar públic situat a tocar de Torribera. Pel que fa a les alternatives als pisos que s'hi volen fer, els ecosocialistes proposen un equipament per a la gent gran especialitzat en el tractament de malalties mentals. Argumenten el seu posicionament recordant que l'antiga escola Miguel Hernández és a pocs metres de la residència geriàtrica Ramon Berenguer IV. Aquest equipament sociosanitari serà remodelat i ampliat en els pròxims mesos gràcies a un acord amb la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada