24 d’octubre 2006

ICV-EUiA PROPOSA ACABAR AMB ELS PRIVILEGIS DE L’ESGLÉSIA CATÒLICA I AVANÇAR CAP A UNA SOCIETAT I UNA EDUCACIÓ LAIQUES


Miralles explica que la coalició promourà que la Secretaria d’Afers Religiosos ‘ho sigui també de polítiques per la laïcitat’
El candidat d’ICV-EUiA al Parlament, Jordi Miralles, ha explicat avui que la coalició proposa “avançar cap a una societat laica que acabi amb els privilegis econòmics i en l’ensenyament que té a Catalunya l’Església Catòlica”.
En aquest sentit, Miralles ha recordat que la Constitució reconeix que l’estat és aconfessional, i que el nou Estatut sentencia que a Catalunya l’ensenyament públic ha de ser laic. “Pensem que la Catalunya del segle XXI, amb persones d’aquí i cada cop més gent que ve de fora, necessita impulsar una societat laica des del punt de vista dels valors i des del punt de vista legislatiu”, ha dit. Per això ICV-EUiA, ha explicat, treballarà per a que l’actual Secretaria d’Afers Religiosos, que depèn de Presidència, sigui també la Secretaria per al foment de les polítiques per la laïcitat.“La llibertat, el respecte i la igualtat són els tres pil·lars en els quals se sustenta la nostra proposta.
Llibertat, perquè la laïcitat és l’única garantia per aconseguir la llibertat de culte i pensament.
Respecte perquè és una proposta respectuosa amb els creients i amb els no creients, deixant el fet religiós en l’àmbit privat. I igualtat perquè una societat laica no manté privilegis amb cap religió, com passa ara amb la catòlica”, ha explicat. Sobre aquest últim punt, Miralles ha estat crític amb el ‘tracte de favor’ que té l’Església Catòlica al nostre país, recordant els acords en matèria educativa i en finançament que manté amb l’estat.
Jordi Miralles ha assegurat que ICV-EUiA pot estar d’acord en que els nens i nenes puguin estudiar el fet religiós a les escoles, però “no volem que es faci adoctrinament amb recursos públics, com intenta fer l’Església Catòlica amb els nostres impostos amb professors, a més,que paguem tots però que escull l’Església i que ténen menys drets laborals que la resta de professorat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada