27 de novembre 2006

MONTILLA PRESIDENT DE LA GENERALITAT AMB ELS VOTS DELS DIPUTATS DE LA MAJORIA DE L’ENTESA NACIONAL DE PROGRÉS, ICV-EUiA, PSC-Cp,ERC


El Parlament de Catalunya ha investit avui José Montilla President de la Generalitat d’aquesta VIII Legislatura, gràcies als vots dels diputats i diputades de la majoria d’esquerres que conformen l’Entesa Nacional de Progrés, és a dir els d’ICV-EUiA, PSC-CpC i ERC. Han estat 70 vots a favor i 65 en contra provinents dels diputats i diputades de CiU, PP i C’s.
En aquesta segona i última jornada del debat d’investidura, ha intervingut el president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Saura, que ha destacat especialment les polítiques d’habitatge que s’impulsaran des del nou govern presidit per Montilla. Un exemple de la continuïtat en les polítiques d’esquerres que es van endegar amb el govern catalanista i d’esquerres, un fet que Saura ha valorat positivament.
El president d’ICV-EUiA al Parlament, que ha fet un reconeixement a la tasca de Pasqual Maragall al capdavant de l’anterior executiu, ha parlat també de la necessitat de tirar endavant una modernització ecològica a Catalunya. També ha reflexionat sobre l’alta abstenció en les darreres conteses elecctorals, i ha assegurat que el nou govern haurà de treballar per involucrar els ciutadans i les ciutadanes en les polítiques de participació.
Està previst que Montilla prengui possessió del càrrec del pròxim dimarts 28 de novembre. Els consellers, també els d’ICV-EUiA, ho faran previsiblement el dimecres, 29 de novembre.


PROGRAMA ENTESA>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada