06 de novembre 2006

PLA DE LLUITA CONTRA L'EXCLUSIÓ SOCIAL


El conveni signat entre l'Ajuntament i el Departament de Benestar i Familia de la Generalitat reconeix el treball realitzat des de l'Area de Benestar i Solidaritat, i des de la Regidoria de Serveis Socials en el desenvolupament d'un PLA DE LLUITA CONTRA L'EXCLUSIÓ SOCIAL a la ciutat. Amb una aportació econòmica de 105.000 euros.
Aquesta actuació estava recollida dins el Pla d'actuació de Serveis Socials 2003-2007, i Santa Coloma és una de les quatre poblacions que ha iniciat aquest procés, conjuntament amb Sant Boi, Barcelona i Mataró.
Aquest Pla pretén:
- La concertació d’una estratègia local per a la inclusió social que orienti i articuli les practiques i polítiques locals amb capacitat d’impacte sobre les causes i factors de risc d’exclusió social de naturalesa econòmica, laboral, formativa, sociosanitària, residencial o de qualsevol índole.
- El disseny transversal i la planificació interdepartamental d’accions i projectes municipals de resposta integral a les situacions de vulnerabilitat i desigualtat social existents en el territori.
- L’articulació territorial i comunitària de l’acció per a la inclusió social i l’establiment de mecanismes de participació i espais d’interlocució amb el conjunt d’agents del territori que garanteixin el diàleg social i la pluralitat tant en el disseny, la implementació, i avaluació de les pràctiques i polítiques locals per a la inclusió social
- La implementació i desenvolupament de mesures per a la millora dels serveis públics pel qua fa a les condicions d’accés a recursos i serveis, els procediments i protocols d’intervenció i els mecanismes de coordinació interdepartamentals i interadministratius.
- La producció i transferència d’informació i coneixement sobre els riscos d’exclusió social i els recursos per a la inclusió social existents en el territori
- La innovació d’objecte i/o procediment d’intervenció i la progressiva implantació dels criteris de bones pràctiques per la inclusió social en el disseny i implementació dels projectes i la gestió dels serveis municipals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada