01 d’octubre 2007

EL PLE DE L'AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ PEL RETORN DELS PAPERS DE SALAMANCA QUE HA PRESENTAT EL GM D'ICV-EUiA


Amb l'abstenció del PP
Atès que l’objectiu bàsic del retorn dels documents catalans de l’Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca és restituir-los a les persones, partits, sindicats i entitats de tota mena que van ser espoliats el 1939.

Atès que aquest procés s’ha interromput des de l’octubre passat, quan els tècnics acabaren la identificació dels documents i objectes catalans.

Atès que recentment ha mort l’artista Carles Fontserè, que tant havia lluitat per la recuperació dels seus cartells, sense poder veure aquesta restitució i no es pot consentir que cap altre afectat pugui desaparèixer sense veure la justa restitució dels seus béns.

Es proposa al Ple de la corporació els acords següents:

Primer: Adherir-se a la denúncia d’aquesta situació feta per la Comissió de la Dignitat, persones, partits, sindicats i entitats afectades per l’espoli.

Segon: Demanar al ministre de Cultura, César Antonio Molina Sánchez, que immediatament prossegueixi, en cooperació amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el procés d’identificació dels documents i objectes catalans de l’Arxiu de la Guerra Civil requisats a persones i entitats catalanes.

Tercer: Que un cop corroborada la identificació, la Comissió Mixta Ministeri de Cultura -Generalitat, en el termini de tres mesos que preveu la Llei, retorni a la Generalitat de Catalunya els documents i objectes arrabassats per la força el 1939, amb la finalitat que aquesta en pugui fer efectiva la restitució als seus legítims propietaris.

Quart: Adherir-se a l’acte convocat per la Comissió de la Dignitat per al dia 21 d’octubre al Palau Sant Jordi amb el títol “La nació catalana diu PROU; volem tots els papers”.

Cinquè: Comunicar aquests acords al ministre de Cultura, el conseller de Cultura de la Generalitat i la Comissió de la Dignitat.

Santa Coloma de Gramenet, octubre de 2007

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada