16 d’octubre 2007

EUiA FA LA OFRENA FLORAL A LA TOMBA DE LLUÍS COMPANYS AL FOSSAR DE LA PEDRERA QUAN ES COMPLEIXEN 67 ANYS DEL SEU AFUSELLAMENT


Esquerra Unida i Alternativa ha fet aquest matí la tradicional ofrena floral a la tomba de Lluís Companys, president de la Generalitat durant la República, quan es compleixen 67 anys del seu afusellament al Castell de Montjuic.

Una delegació de la formació, encapçalada per la portaveu i diputada, Mercè Civit, i la coordinadora d’EUiA de Barcelona, Isabel Ribas, ha dipositat flors en memòria de Companys al Fossar de la Pedrera.Civit, que ha lloat la figura del president, ha explicat que “aquest record s’emmarca enguany en un moment polític emblemàtic, en un procés important de recuperació de la memòria històrica”. Ha destacat que “tot i que el seu judici encara no s’ha revisat, més que mai s’estan obrint vies perquè així sigui”, a la vegada que ha recordat que “des de Catalunya també estem fent passes importants en aquest sentit amb la Llei del Memorial Democràtic, que s’haurà d’aprovar pròximament”.


Civit, finalment, ha fet una crida a tots els partits catalans per tal que recolzin aquesta llei ja que “un poble que no té memòria, no té identitat”.El coordinador general d’EUiA, per la seva banda, ha participat en l’ofrena que ha fet la Mesa del Parlament, com a secretari tercer. Acompanyat pel president del Parlament, Ernest Benach, i de la resta de membres, també ha participat en l’ofrena al vicepresident segon, Ramon Camp, al Monument als Immolats per la Llibertat de Catalunya, al mateix fossar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada