06 de maig 2008

IU celebrarà la IX Assemblea Federal els pròxims 25 i 26 d’octubre



El Consejo Político Federal (CPF) d’Izquierda Unida ha decidit que la IX Assemblea Federal, que ha de suposar el rellancçament polític de la formació i escollir nou coordinador general, se celebri els pròxims 25 i 26 d’octubre.


Així s’especifica en el document aprovat per pràcticament el 80 per cent del Consejo que fixa calendari i normes preparatòries i que va ser elaborat per la Comissió Unitària que dirigeix Joan Josep Nuet. L’Assemblea comptarà amb 800 delegats, i està previst que els documents que s’hi discutiran (polític, organitzatiu i estatuts) estiguin enllestits el 14 de juny. L’1 de juliol s’enviaran a les federacions d’IU, EUiA i EBB, que els hauran de distribuir per les assemblees locals per a la seva discussió a partir de l’1 de setembre.

El 15 d’octubre serà el darrer dia per a enviar a IU Federal les esmenes aprovades per cada federació, així com la relació de delegats, suplents i convidats distribuïts per comissions.Els delegats es repartiran entre les federacions segons tres variables: el 50 per cent en funció del número de militants que tinguin, el 30 per cent en funció del percentatge d’afiliats censats per al 9-M, i un altre 20 per cent en funció del nombre de vots obtinguts en aquest mateix procés electoral.

Com ja és habitual, EUiA, juntament amb les federacions andalusa, madrilenya, valenciana i asturiana, serà una de les organitzacions amb més delegats.


El document de la Comissió Unitària estableix que l’elecció de delegats s’haurà de portar a terme amb el màxim acord i consens, i que la presentació de candidatures haurà de contemplar l’equilibri entre sexes, de tal manera que cap d’aquests pugui superar el 60%. També s’especifica que les federacions hauran de procurar que una part de la representació sigui menor de 30 anys.La primera passa de cara als documents que marcaran la IX Assemblea ha estat l’aprovació d’un guió que especifica els epígrafs que contindran. Són els següents: Introducció i propòsits de la IX Assemblea. L’hegemonia del neoliberalisme a Europa i el món. La crisi de la política a Espanya. Fi del model de creixement. Bipartidisme i dèficit democràtic. IU, balanç d’una experiència político-electoral. Fonaments i bases per a una nova convergència político-social per l’esquerra alternativa. Rellançar IU com a moviment polític per a la transformació de la societat. Per una IU Federal, sobirana, democràtica i plural.


Instrument i model d’organització.Una Comissió Unitària més plural


El coordinador de la Comissió Unitària, Joan Josep Nuet, ha explicat que hi haurà modificacions en la composició de la mateixa que, recordem, és l’encarregada de pilotar el procés assembleari. Es tracta de la incorporació a la Comissió de les federacions de Galícia, Extremadura, Castella i Lleó, La Rioja, Cantàbria, Canàries i Balears, per tal que hi siguin representades totes les federacions, així com la incorporació d’altres membres que permeti a la Comissió acollir totes les sensibilitats d’IU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada