12 d’agost 2008

FESTA MAJOR ALTERNATIVA 2008


EUiA donem suport i participarem a la fira d'entitats de les Festes Alternatives que es celebrará com en els darrers anys a la glorieta del Parc Europa, entre Pallaresa i Av.Francesc Maciá.
Esta pendent de publicar el programa....
Participeu-hi
PER UNA FESTA MAJOR POPULAR I PARTICIPATIVA!!!

Arriba la 7a edició de les Festes Majors Alternatives de Gramenet del Besòs (Santa Coloma de Gramenet). Unes festes populars, alternatives i autogestionades. Enguany amb un esplèndid i atractiu cartell. Molt aviat podrem conèixer el programa que compta amb activitats molt diverses com el correbars, concerts, cultura popular (castellers, gegants, diables...), fira d'entitats, dinars, sopars... Les Festes Alternatives es celebraran al la glorieta del parc Europa durant els dies 5, 6 i 7 de setembre.
Ja som aquí... Han passat set anys des de que vam començar a trobar a faltar quelcom important en aquest dies de festa a la ciutat.

Trobàvem a faltar la cultura popular, trobàvem a faltar la participació de la gent, trobàvem a faltar el suport a les entitats i col•lectius de la ciutat, trobàvem a faltar una ciutat de gent lliure gaudint de les seves festes, trobàvem a faltar un poble ejaculant cultura per places i carrers, trobàvem a faltar un espai per gestionar, trobàvem a faltar les Festes Majors de la ciutat.

Cansats com estàvem de trobar tantes coses a faltar, ens vam proposar actuar. Vam somiar que tindríem un espai per autogestionar, que avui s'ha consolidat amb les Festes Majors Alternatives.
Unes festes que han volgut reflectir el dia a dia de la nostra ciutat, la seva gent i les seves entitats.
Unes festes que enguany tornen a obrir les portes de la fira d'entitats, unes portes que l'ajuntament va tancar i mai més ha volgut tornar a obrir, evitant que el teixit associatiu de la ciutat tingui veu. Aquestes son unes festes on el consum és cultural, on ens prenem un suc sabent-nos respectuosos amb la terra, on la nostra paella popular no esclavitza infants ni aboca el pagès a la precarietat.
Unes festes que a més de convidar-te a gaudir et conviden a participar.

Per si encara no t'has adonat aquestes festes son les Festes Alternatives, alternatives no per que vulguem contradir a ningú, mes aviat perquè ens hem sentit contradits, oblidats i descuidats per part d'aquells que encara no han entès que vol dir Festes Majors d'una ciutat. Som les alternatives perquè som rebels, ecològics, solidaris, participatius, tolerants reivindicatius i festius durant tot l'any, i aquests tres dies ho volem visualitzar.
Son les Festes Alternatives perquè ofereix l'espai a aquells que el saben i el volen emplenar amb el millor de si mateixos.
Però sobretot som les Festes Majors Alternatives, perquè si vols tu també pots participar i fer-les créixer. Acosta't, proposa, reivindica, implica't, lluita, somia i fes-ho realitat.

Puja a la glorieta i participa!

1 comentari: