29 de setembre 2008

7 D'OCTUBRE JORNADA CONTRA LA PRECARIETAT: GRUP MUNICIPAL ICV-EUiA PRESENTA UNA MOCIÓ AL PLE


MOCIÓ DE SUPORT A LA JORNADA MUNDIAL PEL TREBALL DIGNE QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’ICV-EUiA DE L’AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE GRAMENET AL PLE MUNICIPAL DE 29 DE SETEMBRE DE 2008
Atès que el 7 d'octubre de 2008 el moviment sindical organitzarà una Jornada Mundial pel treball Digne que té com a objectius la universalització dels principis i drets fonamentals del treball (OIT, 1998) i del treball digne, el compliment dels Objectius del Mil.lenni de Nacions Unides com a mitjà per combatre la pobresa i la desigualtat, i el foment de la solidaritat internacional.
Atès que és important que cada país, cada localitat, es manifesti en el seu territori i concreti què vol dir treball decent, treball digne, com un element reivindicatiu propi i de solidaritat amb totes les persones treballadores.
Atès que a Catalunya i Espanya la lluita pel “treball digne” (dignament retribuït, amb drets i protecció social) se centrarà en l’eliminació del treball no declarat i la reducció de la temporalitat i la sinistralitat laboral.
Atès que en ocasió d’aquesta jornada, les organitzacions sindicals catalanes CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya i USOC, conjuntament amb les respectives confederacions i amb la Confederació Europea de Sindicats (CES), exigeixen el dret a un treball digne arreu del món d’acord amb els paràmetres establerts per l’Organització Internacional del Treball (OIT): treball amb contracte, salari digne, protecció social bàsica, drets sindicals i dret al diàleg social.
Atès que el Pla d’Actuació Municipal proclama que la transformació que experimenta Santa Coloma de Gramenet té les persones com a protagonistes, i això ha de ser cert no sols pel que fa als qui gaudiran d'aquesta transformació, sinó també per als treballadors que la fan possible.
Atès que en aquests moments disposem de millors instruments per fer un seguiment de la qualitat de l’obra o servei realitzat, que de les condicions en que es realitza.
El Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa proposa al Ple Municipal:
Primer: Acordar l'adhesió de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet als objectius de la Jornada Mundial per un treball digne.
Segon: Ratificar el compromís de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb el treball estable i de qualitat, i amb les persones que poden presentar més vulnerabilitat o dificultats per exercir el dret al treball.
Tercer: Concretar aquest compromís establint mecanismes de seguiment de les condicions de treball en les adjudicacions d’obres i altres contractacions per tal d’assegurar que estan d’acord amb els paràmetres establerts per l’Organització Internacional del Treball (OIT): treball amb contracte, salari digne, protecció social bàsica, drets sindicals, dret al diàleg social...
Quart: Donar trasllat d’aquests acords al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i als sindicats CCOO, UGT i USO.
Santa Coloma de Gramenet, setembre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada