19 d’octubre 2009

A 20 anys de l'accident de Vandellòs I





A VINT ANYS DE L'ACCIDENT DE VANDELLÒS I
 
Avui fa vint anys que la nuclear Vandellòs va estar a punt de produir una altra hecatombe de xernòbil, accident iniciat per un incendi.
 
El qui llavors era cap del parc de bombers d'Amposta, el primer a intervenir-hi, va denunciar les criminals mancances de seguretat, així com la igualment criminal fugida de tècnics responsables de la central, cosa que li va costar seriosos problemes amb els seus superiors. Avui, després de la fuita d'Ascó I, segueix denunciant que les coses no han canviat.
 
Molts milers de persones del Camp de Tarragona i, especialment, de les Terres de l'Ebre, van sortir al carrer aquells dies exigint el tancament de les nuclears, aconseguint el de Vandellòs I.
 
Avui, encara ens queden tres reactors, que tenen cada any més del 60 per cent dels incidents comunicables al CSN de totes les nuclears de l'Estat, amb greus deficiències quant a cultura de seguretat, com va denunciar CCOO i com certificà el CSN. L'any que ve expira la llicència de Vandellòs II i el 2011, les d'Ascó I i II, respectivament. És un moment de tancar-les que ja no es presentarà en molt temps. Aprofitem-ho, exigim la no renovació de les llicències de les nuclears d'Ascó i Vandellòs!
 
Apaguem les nuclears!

pancarta3

--
Campanya Apaguem les Nuclears
www.apaguemlesnuclears.cat



--
SALUT I REPUBLICA

ENTRA AL BLOG DE L'ASSEMBLEA LOCAL

www.euia-gramenet.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada